דימוי גוף

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

19/07/2005 | 22:49 | מאת: גיל

שלום אסנת, קראתי את ההקדמה שלך "כיצד אתן יכולות בעצם להעצים את נשיותכן ומכאן את תפקודכן....". אני בחורה שמנמנה (+) ומאוד מתקשה להוריד במשקל. לאחרונה הצטרפתי לקבוצת תמיכה אצל דיאטנית, אך הדרך עוד ארוכה מאוד. מזה שלושה חודשים אני יוצאת עם בחור (לשם "הפרוטוקול"- נראה מ-צ-ו-י-י-ן) ובתוך תוכי אני מרגישה שאני זה לא אני במאת האחוזים, כשאני איתו. בימים אלה, במקום להיות שמחה ומאושרת אני מוצאת את עצמי טרודה בעקבות ההפתעה שארגן לי בן זוגי - סוף שבוע בצימר בצפון הארץ. טרודה משום, (וסליחה אם זה נשמע שטחי) שזוג חברים שהיה באותו מקום בחודש שעבר, סיפר לי על "הג'קוזי המדהים שיש בחדר". אני כל כך טרודה מהרגע בו אאלץ לפשוט את בגדיי ולהכנס ערומה ביחד איתו!!! (יחסי מין אנו מקיימים בחושך מוחלט, אגב) אינני יודעת האם פורום זה הוא הבמה להצגת נושא שכזה. נכנסתי לפה וגיליתי רק נשים, לכן הרגשתי נוח להתבטא פה לפניכן.

20/07/2005 | 08:10 | מאת:

ברוכה הבאה למעגל שלנו :) אני חושבת שהפתרון לשאלה שלך נמצא בנושא אותו כתבת "דימוי גוף". מהו דימוי ? הדרך בה אנו רואות דבר מה מסוים. דימוי גוף, הדרך בה את רואה את הגוף שלך. את רואה ! הוא (בחור שנראה מצוין) בחר לצאת איתך. הוא מקיים איתך יחסי מין ואפילו שזה בחושך אני מאמינה שהוא יכול לדמות לעצמו את קווי הגוף שלך... הוא בחר בך כי את מי שאת ולמרות הגוף שלך ו/או הדימוי שלך את הגוף שלך. לטעמי בראש ובראשונה עליך לשנות את הדימוי - אם לפי לקבל את עצמך כמו שאת ובאהבה וקבלה גדולה או לערוך שינוי כי את (!) זו הרוצה בשינוי. לא אף אחד אחר. אני יכולה לספר לך שאני השלתי ממשקלי 7 ק"ג בחודשים האחרונים. בשבילי ! לא בשביל אף אחד אחר. זו הסיבה למה הצלחתי... לענין הג'קוזי. נתחיל בכך שאני לא חושבת שהנושא שטחי. זו הרגשה הפנימית שלך ושום הרגשה שלך לא שטחית כי היא שלך וחשובה לך. לקבל את עצמך זה תהליך לא קצר ועל כן במידה ואת חשה לא בנוח באור עדיין (הדגש על ה-עדיין) אפשרי בהחלט לעשות ג'קוזי לאור נרות.. מניסיון :) גם אני הייתי בצימר בצפון והיה שם ג'קוזי. גם כשהייתי יותר מלאה ממה שהיום לא חששתי מהאור עם בעלי ואת הנר הדלקנו רק לשם האווירה. זה בסדר חמודה, אני בטוחה שתהני הכי שרק אפשר. שיהא לך יום מאושר אסנת :)

20/07/2005 | 09:30 | מאת: נוע?ה'לה

בעניין הזה, אני קצת חולקת על אסנת, ואני מסכימה איתה בכל הדברים החיוביים שהיא הציעה לך וכתבה לך. יש הבדל בין דימוי גוף לבין דימוי עצמי, וחשוב להכיר בו. כי אם הבעיה היא בדימוי העצמי שלך, לא יעזרו ניתוחים פלסטיים, דיאטות וכו', זה לא יביא לך את הדימוי העצמי הגבוה והבריא. אם הבעיה היא באמת, רק בדימוי הגוף, הרי ששינויים יכולים חיצוניים בגוף, יכולים לחולל פלאים. ומבחינת העצה המעשית לכרגע, ואם הבעיה היא באמת רק בדימוי הגוף ולא בדימוי העצמי, אולי את יכולה לבקש עזרה מחברך, ולבקש הבנה ותמיכה בעניין הזה. למשל, את לא רוצה ללכת בבגד-ים (בחוץ) עד שתרזי קצת, איזה שלושה קילו. למשל, להגיד לו שגם לגבי הצימר, לא נוח לך להיות עירומה באור. יכול להיות שזה יהיה ככה גם בצימר, אבל אני מאמינה שלדברים יש גם את הדינימיקה שלהם. ואם מדובר בבן-זוג תומך, מפרגן ואוהד, אם תרגישי לידו נוח, אולי תסכימי לחשוף פה ושם גם באור. ויחד עם זה, תעבדי גם על השינויים בגוף. אם הבעיה איננה בדימוי הגוף, אלא בדימוי העצמי, אין צורך לעשות שינוי בגוף, אלא לחזק את האהבה וההערכה לעצמך. להיות החברה הכי טובה של עצמך.

21/07/2005 | 06:04 | מאת: נוע?ה'לה

את זה, וסליחה שאני אומרת את זה כאן. אני לא בטוחה שבהמשך, אהיה מעוניינת לענות לאנשים זרים שנכנסים כדי לשאול לשאלה. אבל לא כל-כך בטוח שאחר-כך הם גם יכנסו כדי להגיד מילה, או כדי להעריך את זה שהם קיבלו תשובה/תגובה. וזה בכלל לא חשוב אם התשובה היתה לרוחם או לא.