words to live by

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

19/07/2005 | 18:34 | מאת: JOLE

יש לי ספר שנקרא "חכמת המילניום" ציטוטים של משפטים שאנשים אמרו לאורך ההיסטוריה. בכל פעם אני מוצאת את עצמי פונה אליו כשאני כותבת ברכה, או רוצה לרשות משהו שמתאים למישהו מסוים, תמיד יהיה שם משפט שילתבש לי בדיוק על האדם שאני מכוונת אליו. חשבתי אולי נעשה כאן איזה אוסף של משפטים כאלה, חכמים כאלה, נוגעים ללב שבאים מהלב. אני אתן כמה דוגמאות של משפטים מהספר שמאד אהבתי: "כשאתם כבר לא יכולים לצעוד אפילו צעד אחד, זה סימן שעברתם רק חצי מהמרחק שאתם מסוגלים ללכת"- פתגם מגרינלנד. "ישנם מספיק אנשים שמתארים את המצב כמו שהוא כעת אנו זקוקים לכמה שיתארו את המצב כפי שהוא יכול להיות"- רוברט אורבן. "הפיתרון הטוב ביותר לבעיה, תמיד עובר דרכה"- רוברט פרוסט (1963-1874) "במקום בו נמצאת אהבה גדולה, יש תמיד ניסים"- וילה קאת'ר (1947-1876) "אפשר לרפא מחלות של הגוף בעזרת הרפואה, אבל התרופה היחידה לבדידות לייאוש ולחוסר התקווה היא האהבה. רבים בעולם הזה מתים לפרוסת לחם, אבל יש רבים יותר שמתים לקצת אהבה"- אמא תרזה (1997-1910) "לא מפסידים באמת, אלא ברגע שבו מפסיקים לנסות."- מייק דיטקה. "אין חלומות בלתי אפשריים ישנה רק הראיה המוגבלת שלנו לגבי מה שאפשרי"- בת' מנדי קוני. ויש עוד רבים- רק אני קצרה בזמן אז מבטיחה עוד יותר מאוחר או מחר.

19/07/2005 | 19:11 | מאת: שירה

המשפט של אמא תרזה מדהים בעיניי, התחבר לי בדיוק כמו חתיכה כל פאזל לתוך הנשמה. איזו אשה מדהימה ומעוררת השראה. ובדיוק היום קיבלתי משהו במייל שגרם לי לפרוץ בצחוק מתגלגל (ולהעיר את כל שותפיי לעבודה המנומנמים משנתם...) "פתגם סיני עתיק אומר, שאם אין לך משהו חכם להגיד - צטט פתגם סיני עתיק !" :-) :-) :-)

20/07/2005 | 07:18 | מאת: נוע?ה'לה

שירה, האם ההשראה שקיבלת מאמא תרזה, היא על ההבנה העמוקה והפנטסטית שלה, או על הקדשת החיים למען אחרים?

19/07/2005 | 23:54 | מאת: JOLE

חזרתי מקרמיקה- מלאת אנרגיה אז הנה יש לי כוח לעוד כמה :-) "אהדה- היא הכאב שלך בתוך ליבי"- אנונימי "אחד הדברים שמפצים אותנו בצורה הטובה ביותר בחיים, היא העובדה, שאי אפשר לעזור למישהו אחר בלי לעזור לעצמך"- ראלף וולדו אמרסון (1882-1803) "האושר הוא בושם, שאי אפשר להזליף על אחרים מבלי שמספר טיפות ינשרו גם עליך"- ראלף וולדו אמרסון (1882-1803. "התהילה שייכת לא לזה שמעולם לא נכשל, אלא למי שקם על רגליו בכל פעם שנפל"- פתגם סיני. "נראה שההצלחה הי במידה רבה ההתמדה במעשה, אחרי שהאחרים כםר הירפו"- ויליאם פת'ר. "לאהוב, פירושו להסתכן שלא להיות נאהב. לקוות, פירושו להסתכן באכזבה. אבל אנחנו חייבים להסתכן, משום שהסיכון הגדול בחיים הוא לא לסכן דבר. האדם שאינו מסכן כלום, אינו עושה כלום, אינו רואה כלום, אין לו כלום והוא לא כלום. הוא אינו יכול ללמוד, להרגיש, להשתנות, לגדול, לאהוב, לחיות"-אלמוני. "טוב לב חשוב יותר מחוכמה. וההכרה בכך היא תחילתה של החוכמה"-תיאודור אייזק רובין. "אם ברצונכם שאחרים יהיו מאושרים נהגו בחמלה. אם ברצונכם להיות מאושרים בעצמכם נהגו בחמלה"- דאלאי לאמה נ' (1935)

20/07/2005 | 06:53 | מאת: נוע?ה'לה

יש כל-כך הרבה פנינים באימרות הקלאסיות, ותודה, ג'ול, מעומק לבי על שהבאת מהן. אני אצטרף אליך ואביא לכאן מהם, היום או במהלך השבוע. ושוב, כל-כך תודה. אגב, אפשר ללמוד המון על האדם, לקרוא אותו, לדעת, להבין, גם על פי האימרות שהוא מצטט...

20/07/2005 | 09:05 | מאת: שירה

תודה ג'ול על המשפטים המקסימים. הכי דיבר על לבי הבא: "לאהוב, פירושו להסתכן שלא להיות נאהב. לקוות, פירושו להסתכן באכזבה. אבל אנחנו חייבים להסתכן, משום שהסיכון הגדול בחיים הוא לא לסכן דבר. האדם שאינו מסכן כלום, אינו עושה כלום, אינו רואה כלום, אין לו כלום והוא לא כלום. הוא אינו יכול ללמוד, להרגיש, להשתנות, לגדול, לאהוב, לחיות"-אלמוני. אבל בכולם מצאתי משהו משלי. מתארת לעצמי שכל משפט כזה נולד מתוך שיעור חיים חשוב שנלמד על ידי אותו אדם שאחראי על המשפט... שיהיה לכולנו בוקר נפלא שירה

20/07/2005 | 08:23 | מאת:

מאוד אהבתי והתחברתי ל - כשאתם כבר לא יכולים לצעוד אפילו צעד אחד, זה סימן שעברתם רק חצי מהמרחק שאתם מסוגלים ללכת"- פתגם מגרינלנד כל כך חכם ! אני בכלל גרופי של משפטים ופתגמים חכמים - לאו דווקא סיניים... ביום יום שלי אני משתמשת יותר בפתגמים של חזלנו :) אחד המשפטים הכי חזקים שמצאתי בספר והוא מלווה אותי המון זמן הוא - "אינך יכול לשלוט באורך חייך, אם באפשרותך לשלוט בעמקם, רחבם וגבהם" את הציטוט הזה מצאתי בספרו של "דר צחי טורקניץ "תזונה נכונה ורפואה מונעת". נחשפתי לספר הזה כשאבא שלי חלה בסרטן וזה המשפט אשר חרטתי על המצבה שלו. אבא שלי נפטר חודש לפני יום הולדתו ה- 56. הוא לא הצליח לשלוט באורך חייו אבל בהחלט הצליח להרחיב, להעמיק ולהגביה אותם לאורך השנים.

20/07/2005 | 09:49 | מאת: נוע?ה'לה

אח, איזו אימרה נהדרת חרטת על המצבה של אביך. ואני לא מאמינה שאפשר שלשלוט באורך החיים, שאנחנו יכולים לשלוט באורך השנים שלנו, או במוות. אני מאמינה שזה משהו שנקבע על-ידי האדם/הנשמה מראש, לפני שהוא הגיע לכאן. אבל להרחיב, להעמיק ולהגביה...! הרי למען זה אנחנו כאן. זו הסיבה! ואדם חכם אחד אמר: לא משנה כמה נמוך אתה יורד, אלא כמה גבוה אתה עולה."