חויותי מהויפאסנה

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

11/07/2005 | 11:39 | מאת: ניצוש

כל אחד לוקח את הסדנה כמובן אחרת. אני הלכתי כי רציתי להיות במצב הכי קרוב לאי-בודד. שזה הסדנה הזו. לא רציתי שידברו איתי ולא רציתי לדבר עם אף אחד ורציתי לקבל תשובה. מכיוון שאני מאמינה ברוחניות האמנתי שאם אני מחפשת אני אמצא את התשובה. אני במהותי דברנית גדולה. אוהבת לדבר עם אנשים ומאד קשה לי לשתוק כולם מסביבי היו המומים שהלכתי לסדנה כזו. אמרו לי את בטח שלא תחזיקי מעמד שם. אבל אמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות לראות מה זה מדיטציה ואם אפשר להתבונן בעצמי ולמצוא תשובה ואכן ראיתי שהכניסה לתוך עצמי בלי שאף אחד יפריע לי מסביב. (גם תקשורת כמו טלויזיה ופלאפון אין שם) זאת תורה מאד חכמה. התחלתי לחשוב על החיים שלי על העבר שלי על אנשים שהכרתי ואני מכירה. על יחסי עם בעלי וילדי וראיתי המון דברים שלא מצאו חן בעיני וגם דברים שמצאו חן בעיני. בסדנה הזו לימדו אותי איך לקבל את עצמי כמו שאני זה דבר ראשון תוך כדי לימוד המדיטציה יש הרצאות בערב של הגור גואנקה. למדתי לאהוב את עצמי (תתפלאי כמה ששפטתי את עצמי לחומרה) סלחתי לעצמי על כל הטעויות שעשיתי למדתי להירגע בתוכי למדתי שלשתוק זה יכול להיות מבריא בפירוש ככה. הגעתי לתובנות שאף פעם לא הייתי מגיעה אליהם בצורה אחרת. סלחתי לעצמי וסלחתי לאחרים. אני מקבלת את העבר כמו שהוא ושם מלמדים אותך איך לראות את העולם בצורה בונה ולא הורסת קשה לדבר על זה כי זה נשמע בומבסטי ולא הגיוני אבל ברמת החוויה זה חודר לגוף ולנפש ואת מתחילה להבין דברים שהכל מתחיל ונגמר בראש שלך במחשבות שלך בנפש שלך. אם אני אשמור על נפשי (לא אכניס מתחים וסבל ואוהב את כולם ממש את כולם) אז גופי יהיה בריא כי נפש בריאה בגוף בריא אני היום מסתכלת על העולם בצורה שונה ממה שהסתכלתי לפני הסדנה תשאלי שאלות ואני אשתדל לענות לך. הסדנה הזו מומלצת לאנשים שיש בהם מחשבה על החיים שלהם ומספיק פתוחים כדי לקבל שיש דרך ל"גמור עם הסבל". באור ואהבה ניצוש

11/07/2005 | 17:09 | מאת:

גם מדיטציה כל היום גם אוכל סגפני בלי שום סוג של תקשורת וואו אני אל יודעת אם אני הייתי מצליחה לעמוד בכך יותר מיום אחד... אבל אין לדעת כל עוד לא אתנסה בכך. לפחות אם היה מותר לכתוב... לעצמי.. אבל הבנתי שגם זה בלתי אפשרי. אני בהחלט חושבת שהשקט החיצוני מביא להמולה פנימית ממנה מגיע גם השקט המיוחל והמבורך הפנימי. כל הכבוד לך !