הכל עבר בשלום...

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

07/07/2005 | 00:19 | מאת: אביבית

שלום בנות יקרות, רציתי לומר שהביקורת אצל הרופא עברה בסדר גמור, הרופא התייחס בצורה מדהימה, והביע נכונות להמשיך ולעזור לי בהמשך הדרך להריון המיוחל. רק... שקרה לי דבר מוזר ואני חייבת לשתף אתכן בנות יקרות. ידעתי שאני אמורה לעבור בדיקה של אולטראסאונד כדי לוודא שהכל תקין אחרי הניתוח. אז.... כשנכנסתי לחדר של האולטראסאונד בעלי היה בחדר השני והרופא נכנס יחד איתי, במקום לתת לי להכנס ראשונה, ככה הרי זה נהוג, בבדיקות מסוג זה, שהפציינטית נכנסת ראשונה, ולאחר מכן הרופא נכנס, (נותן זמן להתארגן) אז אצלי זה היה אחרת, עמדתי מולו, והייתי צריכה להתפשט דיי מביך היה הסיפור הזה, מה אתן אומרות מוזר נכון? העיקר שהבדיקה יצאה תקינה. אבל אני בספק אם מבחינת אטיקה מקצועית זה בסדר? אשמח לתגובותייכן. לילה קסום. אביבית.

07/07/2005 | 08:59 | מאת:

בוקר של אור אביבית שמחה עבורך שהכל עבר בשלום ואמן וכל שאר הבדיקות יעברו בהצלחה ובשלום רב. לא יודעת לגבי אתיקה מקצועית אבל פעם זה כך ופעם זה אחרת - לפחות אצלי זה היה כך. לעתים הייתי מתפשטת וממתינה ולעתים זה היה במקביל לכך שהרופא נכח בחדר. הוא הסתכל כאילו או משהו כזה ?

07/07/2005 | 09:01 | מאת: נוע?ה

אני שמחה, אביבית, שהבדיקה הראתה שהכל בסדר, וזה העיקר! מבחינת המוסר של הרופא, בהחלט יש לו בעית מוסר. וזה בהחלט לא תקין. להבא, תבקשי שבעלך יהיה בחדר, ולהבא, תבקשי שאת רוצה להתפשט ביחידות. מה זה החארטה הזו של הרופא? את לא צריכה להסכים לזה או לשתף עם זה פעולה. צריכה לבודד ככל האפשר את עניין ההתנהגות הלא אתית שלו, מעניין הצלחתו המקצועית כרופא. ולפני שהעסק ידרדר... את חייבת להציב גבולות באופן ברור.

07/07/2005 | 12:03 | מאת: אביבית

נועהלה המקסימה, יש משהו במה שאת אומרת למרות שהייתי קצת נבוכה דיי התגברתי מהר על המבוכה, העניין שזה בא לי בהפתעה, לא תארתי לעצמי שהרופא יכנס יחד איתי, אולי הוא חשב שזה בסדר? למרות שהוא היה צריך לשאול אותי לפני.... העיקר שהכל עבר בשלום. מחכה בקוצר רוח לטיפולים כדי להגיע סוף סוף להריון המיוחל. נשיקות וסוף שבוע נפלא. אביבית.

07/07/2005 | 09:19 | מאת: שירה

אביבית בוקר טוב (יום חמישי, כמעט סופשבוע, איך אפשר שלא יהיה בוקר טוב... :-) אני שמחה מאוד לקרוא שהכל עבר בשלום ושהבדיקה יצאה תקינה. אם אפשר לשאול, מה זה אומר מבחינתך עכשיו ? האם את צריכה לעבור טיפולים או שהכל בסדר ואת יכולה לנסות להיכנס להריון באופן טבעי ? (אל תרגישי צורך לענות אם זה אישי מדי, כמובן). בנוגע לשאלתך על האתיקה המקצועית - נראה לי שזה יותר עניין של טקט או נימוס ופחות של אתיקה מקצועית, כי מבחינת האתיקה הוא לא עשה משהו חריג. אני מסכימה איתך שזה הרבה יותר מנומס לתת לך להתארגן לבד, ואז לשאול (מעבר לוילון או לדלת) אם אפשר להיכנס, אבל יתכן שבגלל שכבר נקשרו ביניכם קשרים לכאורה-חבריים וזו לא הפעם הראשונה שאת נבדקת אצלו, יכול להיות שהוא הרגיש שהפרוצדורה הזאת מיותרת. בכל אופן, תזכרי שתמיד תמיד הזכות שמורה לך להגיד לרופא, כל רופא שהוא, מה נוח לך ומה פחות נוח לך. מניסיוני, לפעמים רופאים הופכים להיות קצת חסרי רגישות לא מתוך כוונה רעה חלילה, אלא פשוט כי מבחינתם גוף עירום הוא רק עוד חלק מהעבודה, והם לא עוצרים לרגע כדי לחשוב שמבחינתנו, המטופלים, זה קצת אחרת... אני לא אשכח איך לפני כמה שנים עברתי בדיקה אצל רופא עור, ו"על הדרך" הוא כבר הציע שאני אעבור בדיקה מקיפה של כל הגוף לגילוי נקודות חן חשודות (כי אני בהירת עור). הבדיקה אורכת כמה שניות אבל הצד הפחות נעים היא שצריך להישאר לבושה רק בתחתונים. 2 דקות של מבוכה וזה נגמר, אבל הקטע הבאמת חסר טקט היה שלאחר שהבדיקה הסתיימה, בעודי שוכבת על מיטת הטיפולים ללא בגדים, מרגישה כל-כך מובכת וחשופה מולו, הוא ראה לנכון לתת איזה שהוא מונולוג (מעין סיכום ביקור) שנמשך עוד 5 דקות... במקום זה, הוא יכול היה לסיים את הבדיקה, לצאת מחדר הבדיקה ולהניח לי להתלבש, ואז לשבת מולו באופן שוויוני ולבוש... התחושה היתה מאוד משפילה, ואני יודעת שהוא עשה זאת בתום לב, מבחינתו הוא פשוט לא שם לב ! מאז נשבעתי לעצמי שאני לא אהיה מוכנה להיות במצב כזה שוב, כי זה באמת לא משהו שהוא בלתי נמנע, את הבדיקה חייבים אמנם לעבור ואין מה לעשות אבל כל מה שמסביב - יש לנו בהחלט אפשרות לקבוע באיזה אופן זה יתנהל, כדי לשמור על תחושת הכבוד שלנו. שיהיה לנו בוקר נפלא !

07/07/2005 | 09:26 | מאת: נוע?ה

אני מסכימה עם כל הדברים שאת כותבת. אלא ש... אני לא יכולה לקחת את העניין הזה במנותק מהדברים הקודמים שאביבית סיפרה. מהמבט החודר של הרופא. ואת חוסר האתיות הזו של הנוכחות בהתפשטות, אני לא יכולה לקחת לכיוון חוסר רגישות סתם. למה אלוהים נתן לנו שתי עיניים? כי יש דברים שצריך לראות אותם בעין שמאל...