ההבדל בין טיגון לבין אפיה ושימון תבנית

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/09/2014 | 19:11 | מאת: נטשה

שלום, אני מעוניינת לברר סוגיה, יש הרבה מתכונים ללביבות או מאפינס למינהם אשר מציעים לאפות את הלביבה ולא לטגן אותה, יחד עם זאת תמיד צריל לשמן את התבנית או את נייר האפייה. האם זה לא אותו דבר? בהנחה שאני לא מטגנת בשמן עמוק אלה משתמשת בתרסיס? תודה רבה

30/09/2014 | 07:24 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

טיגון בדרך כלל נעשה בשמן עמוק. באפייה ושימון תבנית, מורחים שמן כדי שהמזון לא יידבק לתבנית. השאלה שלך נוגעת לכמות ספיגת השמן. בטיגון עמוק יש יותר ספיגה של שמן במזון מאשר בשימון התבנית. גם בטיגון ,הספיגה היא מוגבלת. המזון סופג את כמות השמן שהוא יכול, נאטם ואז נהיה פריך. בשימון התבנית היות ומשתמשים בפחות שמן, גם כמות השמן הנספגת היא פחותה, ויחסית לטיגון בשמן עמוק, הספיגה הרבה יותר קטנה. לגבי התרסיס, זה תחליף לשמן. אני לא יודעת מה היתרון להשתמש בתרסיס במקום בשמן לשימון תבנית.

30/09/2014 | 10:43 | מאת: נטשה

תודה רבה על תגובתך. אני אמקד את השאלה שלי. לדוגמא לביבית ירק- קישואים. אפשר לטגן בעזרת תרסיס לא טיגון בשמן עמוק... או לאפות בתנור אבל לשמן , שוב בעזרת תרסיס את התבנית האם יש הבדל משמעותי בקלוריות? תודה רבה!!

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה