שלום נדיה... שאלה קטנה בקשר למנגנון השובע...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/05/2014 | 12:16 | מאת: לילי

כאשר אני אוכלת מחוץ לבית (במסעדה, בעבודה, מלון וכו') אני מזהה את תחושת השובע יותר בקלות מאשר בבית למרות שמחוץ לבית הפיתויים יותר גדולים (מבחינת האוכל)יכול להיות כשאוכלים מחוץ לבית יש פחות גירויים ולכן מרגישים את השובע יותר... ואיך אפשר כשאוכלים בבית לדעת מתי אני באמת שבעה, מעצבן אותי כשאני בבית אני נוטה לנשנש ולוקח זמן אני שאני מרגישה את השובע... תודה מראש על התשובה...

11/05/2014 | 08:42 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשאת במסעדה, את מקבלת מנה מוגדרת של מזון. הצלחת היא בעצם הגבול שלך, ואז יותר קל להרגיש את השובע. את אוכלת בהתאם לגבולות החיצוניים של הצלחת. אני מניחה שבמסעדה את בחברה.כשאנחנו אוכלים בחברה האוכל קצת פחות "מעניין" גם אם הוא מאד טעים. בבית, זה לא כלכך הפיתוי ,כמו הזמינות של האוכל. הרבה יותר קל לקום לקחת משהו, כי אפשר. אני מציעה לך, לשים גבול של צלחת גם בבית. כלומר, שגם הנשנושים,יהיו בצלחת , וזה יעזור לך לשבת עם הנשוש, ולא לאכול בדרך או בעמידה. הגבול של הצלחת, ( לא חייבת להיות צלחת קטנה)מגדיר כמותית כמה את מגישה לעצמך, וזה יעזור לך להרגיש את השובע בזמן שאת אוכלת , גם בבית. תנסי ותעדכני?

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה