שאלה
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
קראתי איפשהו(לא זוכרת איפה) שהגוף אינו יכול לעכל יותר מ35 גרם חלבונים בארוחה אחת, ואם אוכלים יותר אז השאר נאגרים כשומן. אם זה היה ככה כולנו היינו מכונית אז איך זה יכול להיות? זה נכון?
לקריאה נוספת והעמקה
הגוף שלנו בהחלט יכול לעכל כמות כזו של חלבון בארוחה. אין לנו "מאגרים" של חלבון בגוף מלבד השרירים. כשחלבון מתעכל, הוא מתפרק לחומצות אמינו (אבן הבניין של החלבון) ובצורה הזאת הוא נספג. יש כמות מסויימת של חומצות אמינו שיכולה לה"סתובב" בזמן נתון ,במחזור הדם שלנו. אם יש יותר חומצות אמינו ,ממה שמחזור הדם שלנו יכול ל"הכיל" בזמן נתון, העודפים מופרשים בשתן.