שוב שלום נדיה,אני שמה לב שהתשובות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

26/04/2017 | 18:13 | מאת: מירה

לא ככ מפורטות כמו שהייתי רוצה,אם אגיע אלייך למפגש יש אפשרות לתת קצת יותר פירוט בתשובה עצמה? כלומר-כמו שתכתבי לך,אני למדתי שיש הורמוני CCK PYY ואינסולין שתורמים לשובע עם חומצות הקיבה שלא תורמים,אז לא הבנתי שכתבת בנסיון האחרון להסבר ,שיש עוד דברים שגורמים לשובע ולא רק מפח הקיבה.... או בתשובה אחרת שתכתב לי -שהרכב האוכל באורחה לא תיעשה עפ כמות הקיבה אלא זה קשור למה אכלתי לפני הארוחה הנוכחית,,,לא הבנתי גם את זה.... האם אפשרי לקבל פירוט נרחב בפגישה פנים מול פנים איתך? תודה

27/04/2017 | 10:32 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מה המטרה שלך? אם מדובר בייעוץ אישי, אז בוודאי שבפגישה תוכלי לקבל יותר פרטים. אם מדובר ב"שיעור" תזונה אולי אני גם הכתובת. מה המטרה שלך?

27/04/2017 | 11:01 | מאת: מירה

הי שוב! מטרתי היא שילוב של כן להבים דברים פזילוגיים ,כי אני כבר הייתי כמעט שנתיים בנון דיאט אצל מטפלת אחרת שיותר אני לא שם, ואת המידע הפסיכולוגי- רגשי הקשור באוכל כבר יש לי. אבל בעקבות התכתבויות איתך בפורום הזה,וחלק מההתכתבויות היו לפני חודשים, הבנתי שיש דברים שלא נאמרו לי בהקשר התזונתי פיזיולוגי (כמו ששומן מתעכל לאט יותר מכאן שמאכלי דחוסי קלוריות משביעים כמו מאכלים "רגילים"-לחם וכו),והבנתי עד כמה חשוב עבורי שאבין פרטים די טכניים כי בסוף גם הבנתי שהכל מתקשר לזה,וחשוב לי להבין את זה עד הסוף . אז כמו השאלה ששאלתי אותך כאן לדוגמא,חשוב לי בפגישה שהתשובה כן תיהיה יחסית מעמיקה ,כי גם הייתי אצל מישהיא אחרת (קרוב למקום מגוריי) שאמרה לי שהיא תוכל לעזור לי בזה,ותוך חמש דקות בפגישה עצמה היא סירבה לענות לי על פרטים כאלו ..... תודה שוב

29/04/2017 | 15:39 | מאת: מירה

נגיד ובתשובתך האחרונה אלי כתבת לי שאני מחפשת תשובה אחת ואין,אבל כל מיני דברים שקראתי שהם סותרים דברים שאמרת לי בפורום ,דווקא נראה כאילו כן יש תשובה חד משמעית ,כמו לדוגמא :רק כאשר הקיבה ריקה מופרש גרלין ומכאן נוצר רעב,ומצד שני ,את כתבת לי שהקיבה לא חייבת להיות ריקה מאוכל כדי שנחוש רעב,זה לדוגמא לא מובן לי,או שתלוי מה אכלנו במשך היום כדי לדעת אם נשבע או לא מאוכל מסויים גם לא מובן לי,או שמאכלים המכילים יותר שומן משביעים יותר מהר-פה לדוגמא למדתי שרק כאשר האוכל מגיע לתרסריון מופרש הורמון השובע CCK ,וזה לוקח זמן,אז למה באמת ברגע האכילה עצמה, מעדן עם אפס אחוז שומן לא משביע כמו מעדן עם 3 אחוז שומן,והאם זה קשור רק לכמה הקיבה מתרחבת בזמן האכילה...... פרטים אילו נראים טכניים ,אבל כדי שיהיה לי שקט בראש לא מספיק לי רק להבין תחושות שובע ורעב אלא המידע עצמו חשוב לי ביותר כדי שבחירותיי באוכל ייעשו באופן טבעי ולא מתוך חשש להשמנה כזה או אחר,וזה יעשה רק אם אבין פרטים אילו..... כי לומר את האמת-הייתי בפגישה אצל דיאטניות שונות במהלך חיי שלא דגלו בשיטת הנון דיאט (ואני יודעת כיום שזה שגוי לא ללכת על פיה),שאמרו לי פרטים שונים, כמו שעד שנגיע לשובע ממאכלים דחסי קלוריות נצטרך לאכול הרבה יותר קלוריות מאשר מאכלים בלי הרבה קלוריות,או שחייבים לאכול כל ארוחה חלבון ולא רק פחמימה אחרת אוכלים מדי פחמימה ומכאן מדי קלוריות,או לאכול מאכלים עם סיבים כי הם תורמים לנפח הקיבה ומכאן לשובע,די שיגעו אותי ולכן ככ חשוב לי להבין פרטים שנראיים טכניים,וזאת אחרי שלמדתי גם הרבה על מערכות השובע וההורמונים בגוף על דעת עצמי (כך שלא צריך ממש ללמד אותי מחדש הכל)...... האם זה משהוא אפשרי בפגישה עמך? תודה שוב!

01/05/2017 | 09:11 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אנחנו מתמקדות בצרכים שלך. אני מבינה ממך, שאם תביני איך המערכת עובדת זה ייתן לך סוג של שקט שיאפשר לך , להרגשתך, לבחור את האוכל בצורה טובה יותר. המערכת עובדת עם מה שאת אוכלת. אם אנחנו מדברות על ירידה במשקל, אז כדאי לבדוק איך את עושה את בחירות המזון שלך , אבל לא רק מתוך מקום של הבנת מערכת העיכול אלה מתוך הרצונות שלך, החשקים שלך, והיכולת שלך להרגיש רעב ושובע. אז בייעוץ , נראה לי שנתמקד בשניהם.

08/05/2017 | 06:47 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אני יכולה לתת לך "הרצאה "על כל נושא הרעב והשובע, ברמת האינפורמציה שאת מבקשת ואז לעבור לנושאים שחשובים לך. כדי לעשות את זה נצטרך יותר משעת ייעוץ אחת. היות ואת בחו"ל, נוכל לעשות את זה בסקייפ. אם ההצעה שלי מתאימה לך, אנא צרי קשר, תצייני בבקשה לייעוץ שזה אליי, לנדיה ונתקדם משם. בפורום לא אוכל לעשות את זה. אני מקווה שזה עונה על דרישותייך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה