שלום רב,האם לגוף יש

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

04/02/2017 | 02:59 | מאת: שלום

מאגרים או משהוא בסגנון של כל אב מזון,וכך הגוף מאזן את עצמו עפ זה שלעיתים בארוחה הוא גורש יותר חלבון או פחמימה או שומן? -ומה קורה אם נגיד חסר פחמימה וממשיכים לאכול במקום זה חלבון,אפשר להשמין מזה?ולמה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
05/02/2017 | 09:02 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין לנו את היכולת ל"שמור" אוכל בגוף. חלבונים מנוצלים כל הזמן. יש כמות קבועה של חלבון ( ב צורת חומצות אמינו) שצריכה להיות באופן קבוע במחזור הדם, והשאר מופרש בשתן. פחמימות בד"כ "נשרפות" תוך שעתיים, כי זה מקור האנרגיה המיידית שלנו. שומן, מתפרק יותר לאט ונצבר רק אם יש עודף. אם חסרה פחמימה, הגוף יכול במקום זה , בלחץ, להשתמש בחלבון. כמובן שזה לא מומלץ לאורך זמן, כי זה מדלדל את השרירים. כשהגוף לא מקבל אספקה סדירה של אבות מזון, הוא שומר על עצמו. כלומר, מוריד את כמות האנרגיה שהוא שורף לעומת כמות האנרגיה שהוא יכול לשרוף. ככל שאוכלים יותר טוב, הגוף ממש את הפוטנציאל שלו לשריפת אנרגיה 24 שעות ביממה.

05/02/2017 | 11:51 | מאת: שלום

תודה על התשובה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה