חזרה להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

20/01/2016 | 20:37 | מאת: שני

שלום, ביתי בת חודשיים. מאז לידתה אני שואבת ונותנת לה באופן בלעדי חלב אם עקב קושי ניכר בהנקה לאחר הלידה שהיתה לא פשוטה- נוצרו פצעים וחתכים בפטמות שהתפתחו תוך שעות מתחילת ההנקה וסבלתי מאוד מכאב. עוד בבית החולים התייעצתי עם 6 יועצות הנקה שונות, ולאחר שבועיים באופן פרטני עם יועצת הנקה נוספת וקיבלתי הדרכה ללא הצלחה. בחוויה שלי, כל יועצת אמרה משהו אחר (יש/אין לשון קשורה, תחזיקי אותה ככה / אחרת, אין/יש בעיה בתפיסת השד, "את בסדר גמור ואין מה לעשות- זה כואב עד שזה יפסיק לכאוב"). מיותר לציין שהמצב תסכל אותי מאוד וגרם לי לחרדה די רצינית בכל פעם שהתינוקת היתה צריכה לאכול. יועצת אחת הנחתה אותי לקנות משאבה- מה שהציל את המצב מבחינתי. כששאלתי, כל היועצות אמרו כי "לא צריך" פטמת סיליקון. לאחרונה שמעתי על מצבים בהם נשים חזרו והניקו עם פטמות סיליקון גם לאחר שבועות של מתן חלב שאוב. אציין שהילדה מתפתחת היטב, יונקת טוב מבקבוק, רגועה. יחד עם זאת, אנחנו נוסעים בעוד כחודשיים לטיול בחו"ל, ואני אאלץ להפסיק את השאיבה כיוון שלא אוכל לשאוב במהלכו, ומעבר לכך- מאוד יהיה לי חבל להפסיק לתת לה חלב אם. אני דיאטנית קלינית במקצועי, ומבינה היטב את חשיבות הנושא. אשמח לדגשים, הכוונה, ייעוץ- האם כדאי לנסות פטמות סיליקון? אם כן, באיזה אופן לעשות זאת? תודה רבה שני

26/01/2016 | 15:39 | מאת: לאה קליינין

היי, אני ממש מבינה אותך. הנקה זה מאוד קשה. את יכולה לקנות פטמות סיליקון ולראות איך זה מסתדר לך. קחי בחשבון, שייצור החלב יופחת טיפה מכיוון שהתינוקי לא יותר את הגירוי על השד. הכי חשוב זה שאת צריכה לעשות את מה שמתאים לך בהצלחה

מנהל פורום הנקה