קושי בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

16/11/2015 | 20:54 | מאת: tapuzina

ילדתי לפני כשבוע (לידה שניה, תקינה לחלוטיו). חשוב לציין שהיה לי קולוסטרום ומעט חלב כבר כחודש+ לפני הלידה. כשילדתי ישר התחלתי להניק מספר פעמים ביום, התינוק קיבל בבית החולים תמ"ל רק פעם אחת במהלך הלילה, במהלך כל היום הנקה בלבד. כשהשתחררתי הביתה המשכתי בהנקה - 20 דק' מכל צד כשהתחלתי מהצד שיש בו פחות חלב. אחרי כ-40 דקות סה"כ של הנקה, התינוק עדיין לא נראה שבע ומצץ את הידיים שלו - הוספתי לו תמ"ל, שבע לאחר שאכל עוד כ-40 מ"ל תמ"ל. היום, לאחר כשבוע מאז שנולד, יוצא שבפועל הוא יונק מספר פעמים ביום אך כמעט לאחר כל הנקה אני נותנת לו תוספת בקבוק כי "מילל" ומוצץ את הידיים שלו. אני מרגישה שאין לי מספיק חלב. אני מניקה לפני כל האכלה מבקבוק כדי לעודד יצור של חלב אבל מרגישה שזה לא עוזר. היום כמעט ולא אכל תמ"ל, הנקתי אותו כל שעתיים/שלוש אבל הוא לא התעורר לינוק מיוזמתו אלא שאני הערתי אותו ו"הצקתי לו" שיאכל. ניסיתי לשאוב היום לראשונה משתי סיבות: שיהיה חלב במידה ואצא בצהרים/שבעלי יוכל להאכיל בלילה ועל מנת לבדוק אם יש לי מספיק חלב. אחרי כ-10 דק של שאיבה התייאשתי כיוון שיצא פחות מ-5 מ"ל ונראה שאין חלב אבל כשאני לוחצת באופן ידני נראה שיש זרימה (לא המון אבל יש)... מה הלאה? מספר יועצות הנקה בבית החולים ובטיפת חלב ראו איך אני מניקה ונראה שהאחיזה נכונה (מלבד היניקה הראשונה שמרגישה כמו צביטה). מה הלאה? מה ניתן לעשות? אציין כי בלידה הראשונה לאחר כשלושה שבועות ויתרתי כיוון שלא היה לי חלב והתינוק היה עצבני, לא שבע ולא רגוע. חבל לי לוותר שוב...

21/11/2015 | 14:20 | מאת: לאה קליינין

היי, מאוד קשה לי לתת ייעוץ שכזה בלי שראיתי הנקה ובלי שראיתי את תפוקת החלב. המשיכי להניק לעיתים קרובות ללא הגבלות בזמן, את יכולה לשאוב לצורך ההגברת ייצור החלב. אבל שוב, רצוי שתיראי יועצת הנקה שתתן לך את ההדרכה הטובה ביותר. בהצלחה! כל הכבוד

מנהל פורום הנקה