בוכה בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

25/07/2015 | 20:35 | מאת: עדי

שלום, אני אמא לתינוקת מקסימה בת חודשיים שיונקת באופן מלא. בששת השבועות הראשונים היא ינקה ועלתה יפה במשקל (1300 גרם), ובשבועיים האחרונים היא עלתה רק 150 גרם. לא היתה בעייה נראית לעיין מובהקת עם ההנקות, אם כי לפעמים היתה לא נינוחה בגלל גזים וכשהם השתחררו היא חזרה להיות נינוחה ולינוק. ביומיים האחרונים היא החלה לבכות ולהיות מאוד מתוסכלת בזמן ההנקה. הבעייה היא שאני לא מבינה למה. אני לא מבינה אם מדובר בזרם מהיר מידי או איטי מידי או בבעיה אחרת. היא ישנה טוב ומאוד חייכנית וסקרנית כשהיא ערה, אך כשהיא יונקת היא בוכה מאוד ומסרבת להמשיך לאחר חמש דקות. יש לה 2-3 יציאות חרדליות ו 5 חיתולים רטובים לפחות. בהנקות האחרונות היא מכניסה הרבה אוויר (אני שומעת) וזה גורם לה לאי נוחות. כשהיא בוכה ככה בהיסטריה היא משתוללת ואז גם פולטת יותר משתנקת ונהיית אפילו עוד יותר מתוסכלת. כשאני לוחצת על הפטמה שלי יוצא חלב בסילונים מאוד דקים אך כאלה שמשפריצים למרחק. כשהיא נולדה כולם אמרו לי שהיא נתפסת טוב, אך היא תמיד משמיעה קולות ציקצוק בזמן ההנקה ואני לא הצלחתי למנוע את הקולות גם כשניסיתי לשפר לה את האחיזה. ניסיתי להטות את עצמי אחורה וגם קדימה ולשנות תנוחות הנקה ושום דבר לא עוזר כרגע. איך אני יכולה לדעת אם הבעייה היא בזרימה מהירה או איטית או משהו אחר בכלל? אשמח מאוד לעצות, אני ממש אובדת עצות.

06/08/2015 | 12:37 | מאת: לאה קליינין

היי עדי, אני ממש מבינה את התסכול שלך ואני ממליצה לך לפנות ליועצת הנקה שתוכל לראות את ההנקה, את החיבור ואת כמות החלב. קשה לי מאוד לתת ייעוץ בלי שראיתי את ההנקה. בהצלחה

מנהל פורום הנקה