איך להרגיל תינוקת סרבנית לבקבוק?

דיון מתוך פורום  הנקה

22/04/2015 | 05:58 | מאת: ענבל

שלום, בתי בת כמעט חצי שנה, יונקת באופן מלא ומרגיעה את עצמה עי מציצת הלשון או האצבעות שלה. כשנולדה התפטרתי מעבודתי ואני נמצאת איתה כל היום. בדכ היא יונקת משני השדיים בכל ארוחה, אך לפעמים היא יונקת רק משד אחד ואז אני שואבת מהשד השני ומקפיאה. בחודשיים האחרונים ניסיתי מידי פעם לתת לה חלב שאוב בבקבוק, אך היא מסרבת בכל תוקף. קניתי בקבוקים שונים עם פטמות שונות וכלום לא עוזר. גם בעלי ניסה לתת לה אך לשוא. פעמיים קרה שהתעכבתי מחוץ לבית ובעלי ניסה להאכיל אותה בלית ברירה בחלב שאוב, והיא פשוט צרחה עד שנרדמה, בלי לאכול. ניסיתי לתת לה מוצצים שונים בתקווה שאם תתרגל למוצץ מסויים אוכל לתת לה אחכ בקבוק עם אותה פטמה, אך היא עושה פרצוף של איכסה ומסרבת להשאיר את המוצץ בפה. למעשה היא לא מכניסה כלום לפה חוץ מהציצי שלי והאצבעות שלה - היא גם לא מכניסה צעצועים לפה. הדבר היחיד שלרווחתי הצלחתי להכניס לפיה זו הכפית שעמה התחלתי לתת לה דייסה שאני מכינה עם חלב אם. חוץ מזה כלום. אני מוטרדת כי אצטרך מתישהו לחזור לעבוד ואני לא יודעת איך לגרום לה לשתות מבקבוק. אשמח לכל עצה.

29/04/2015 | 11:21 | מאת: לאה קליינין

היי ענבל, אין לך מה לדאוג, זאת תופעה מאוד נפוצה. אך לצערי, אין לה הרבה פתרונות. כל מה שעלייך לעשות הוא פשוט להתעקש כמה שיותר. תשתדלי גם שלא את, תתני לה את הבקבוק. בהצלחה

מנהל פורום הנקה