התינוקת לא רוצה את השד- רק לפעמים

דיון מתוך פורום  הנקה

05/04/2015 | 15:32 | מאת: ש

שלום לכם, יש לי תינוקת בת שלושה וחצי שבועות. אני מניקה אותה במהלך היום, ובלילה נותנת לה בקבוק של מטרנה או חלב שאוב, כדי ששתינו נוכל לישון בשקט (ההנקות מאוד ארוכות). את הבקבוק בלילה התחילו לתת לה כבר בבית החולים, אחרי שנולדה, והלך מצוין. כל יועצות ההנקה אמרו שהיא מתחברת טוב לפטמה שלי ושהיא יונקת מצוין. בימים האחרונים, שמתי לב שבחלק מההנקות (בעיקר אחה"צ/ ערב, אבל היום זה קרה גם בצהריים) היא פשוט לא רוצה את השד בשלב מסוים, וממשיכה לצרוח עד שאני נותנת לה בקבוק. אני לא יודעת הם מדובר בבלבול בפטמה או שסתם אין מספיק חלב. אני לוחצת על השד ויוצאות כמה טיפות, אבל אין לי מושג אם יש מספיק לטעמה... איך אפשר לדעת מהיכן נובעת הבעיה, ומה לעשות?

07/04/2015 | 12:05 | מאת: לאה קליינין

היי ש', אני מציעה לך לנסות לפנות לייעוץ של יועצת הנקה דרך קופת חולים או טיפת חלב. מהסיפור שלך, נשמע שהתינוקת התרגלה להאכלה הקלה מהבקבוק וקצת יותר קשה לה לאכול מהשד. זה מאוד הגיוני ורוים את זה הרבה. אל תוותרי, ניתן ללמד אותה שוב לינוק בהצלחה. תודה רבה

מנהל פורום הנקה