גודש בצד אחד

דיון מתוך פורום  הנקה

01/01/2015 | 19:37 | מאת: עדי

, אני מניקה מזה 10 ימים את בני השני, הוא אוכל בד"כ מצד אחד בלבד, מצטבר לי גודש רק בצד ימין במיוחד בחלק הפנימי של השד (ליד בית השחי). האם להניק יותר מצד זה או שזה דווקא יגרום ליצור חלב מוגבר יותר? האם יש דרך יעילה להוריד את הגודש? איך הכי טוב לווסת את ההנקות בין הצדדים? תודה!!

02/01/2015 | 19:39 | מאת: אילנית אטיאס

שלום עדי. בכדי למנוע גודש באופן כללי, יש להניק עלפי דרישה בימים הראשונים של החיים של התינוק עד שההנקה מתבססת.עד שבועיים בערך.ישנה אפשרות נוספת..אחר כל הנקה לשאוב את החלב עד שמתרוקן לחלןטין כדי להמנע מגודש בהמשך.

מנהל פורום הנקה