עיקצוצים

דיון מתוך פורום  הנקה

25/08/2014 | 22:11 | מאת: ש

אני מרגישה עיקצוצים בהנקה ורואה שבני בן החודשיים יונק מהר יותר בזמן העיקצוץ ופחות לפניו ואחריו. 2 שאלות: 1. האם גם כשהעיקצוץ נגמר ממשיך לזרום חלב? 2. לעיתים אני מרגישה עיקצוץ לאחר דקות ארוכות של הנקה, ולעיתים עד לעיקצוץ, תינוקי עצבני. האם זה אומר שעד שאני מרגישה את העיקצוץ לא זורם חלב? 3. לעיתים לאחר שהתינוק יונק במהירות עם העיקצוץ, כשהעיקצוץ מסתיים הוא מתעצבן ומושך בפיטמה. מדוע? חשוב לי לציין: א. עברתי ניתוח להגדלת חזה לפני כשבע שנים. ב. כשאני שואבת יוצא חלב בכמות יפה. ג. התינוק עולה במשקל באופן תקין בשקילות של טיפת חלב.

27/08/2014 | 12:46 | מאת: אווה פטיוק

שלום לך. בסיפרות כתוב שהרגשת עיקצוץ מעיד על יצור חלןב באותו רגע. התהליך קורה בדרך כלל תדיד. אך נשים מציינות עיקצוץ בדרך כלל בסיום הנקה. ברך כלל לא רואים איזה שהיא השפעיה על אופן יניקה. מה שכן זה כאשר בשד מעט חלב והזרם פחות - תינוק מתחיל להיות עצבני וומושך פטמה.

מנהל פורום הנקה