הפסקת הנקה עם קבוטרים לא בהדקגה.

דיון מתוך פורום  הנקה

29/06/2014 | 15:45 | מאת: אלונה

שלום רב. ההנקתי את בני הבחור במשך 6 חודשים. לאחר סיות מסויימות החלטתי להפסיק הנקה. רופא נשים המליץ לי להפסיק להניק במידי, לשים חזיה הדוקה ולא לגעת בשד אפילו לא להוציא טיפה של חלב. ביקשתי ממנו כדורים להפסקת הנקה. הוא אמר לי שבשלב זה התרופה לא תהיה יעילה. אך בכל זאת ביקשתי מרשם. התחלתי לקחת תרופה לפי הנחיות הרופא. שמתי חזיה הדוקה והנחתי עלי כרוב. השדיים שלי כואבות ונהיו קשות בחלק מהמקומות. האם זה נורמלי? היום בדיוק לקחתי את חצי כדור האחרון. קצת מלחיץ אותי הכאב והתקשות של השד. מה עליי לעשות? תודה והמשך יום טוב.

29/06/2014 | 17:16 | מאת: אווה פטיוק

שלום לך, הרופא צדק בדבר אחד: הכדור לייבוש חלב עובד רק בימים הראשונים לאחר הלידה. לקחת אותם סטם. אין שום דרך לסיים הנקה באופן מיידי. ההפסקה פתאומית של הנקה יכולה לגרום לדלקת בשד ואף אבסצס(מוגלה) עם פתיחה כירורגית ומאוד לא רצויה. כרוב וחזיה תומכת זה בסדר אך את חייבת להתחיל לשאוב להקלה במשך לפחות שבוע ולסיים הדרגתית. אפילו בגלל הגודש בהתחלה לא תהיה זרימה יש להמשיך ולהוציא בגדי להקל. ממליצה לעסות זה במיידית. אחרת עלולה להגיע לטיפול אנטיביוטי ואף כירורגי. ממליצה לפנות ליועצת הנקה שתאזור לך באופן אישי תרגישי טוב!

מנהל פורום הנקה