אפשר להניק כאשר יש לי הרפס פעיל בפה?

דיון מתוך פורום  הנקה

06/03/2014 | 21:55 | מאת: רונה

שלום רב, אני בשבוע 32, הריון ראשון. מאז שהייתי נערה מופיע לי פעם - פעמיים בשנה פצעון הרפס על השפתיים שחולף כעבור יומיים. ברצוני לדעת האם ניתן להניק את התינוקת כשיש הרפס פעיל? ניתן לקחת משהו שידכא את הוירוס ואז ניתן יהיה להניק? או שבתקופות כאלה עלי לתת תמ"ל לתינוקת ולשאוב את החלב ולזרוק אותו, עד שההתקף יסתיים? בתודה, רונה.

07/03/2014 | 20:58 | מאת: אווה פטיוק

שלום לך, אין שום בעיה להניק עם הרפס. רק מה שצריך זה למנוע מגע ישיר בין פצעון לגוף של תינוק. זה אומר שהתקופת התפרצות של מחלה אין לנשק אותו ולשמור על אמצעי מניעה אחרים כמו שתיפת ידיים וכו. בברכה אווה

מנהל פורום הנקה