שאלות לגבי הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

22/10/2013 | 17:44 | מאת: עלמה1

אני די מבולבלת וזו הפעם הראשונה שלי. הילדה שלי בת שבועיים וחצי ושוקלת כעת 3.120. אחות טיפת חלב אמרה לי להניק רק לפי דרישה ובלילה לכוון שעון ל-4 שעות מהאכלה האחרונה אלא אם כן דרשה לפני. האם זה נכון? כי קראתי בפורומים שונים שלא צריך להעיר. קצת רקע היא יצאה מבי"ח 2,600 ואמרו לי בתחילה להאכיל לפי דרישה או כל 3 שעות והערתי אותה כמובן בלילה כל 3 שעות לאכול. האם להעיר בלילה? מה הי הנקה נכונה? נותנים צד אחד עד שהיא לבד משתחררת מהשד ומה אז? האם לנסות להציע שוב את אותו השד או שזה תלוי בזמן שינקה מאותו שד? ואח"כ במידה ולא רוצה אותו שד לנסות להציע לה את השד השני? כמה זמן +/- יניקה נטו מצד היא תקינה? אחות טיפת חלב אמרה לי לתת לינוק מצד אחד בין 15-25 דקות ואם זה רצוף אז פשוט כשמגיע הזמן לשחרר אותה ואז לעבור לצד השני וקראתי בפורומים שרשמו לא להסתכל על השעון. אחות טיפת חלב אמרה לי גם שכדאי בשלב זה לעשות מקלחת כמה שיותר מאוחר ואז הם ישנים בלילה. אני עושה לה מקלחת בסביבות 11 בלילה. מתי כדאי/מומלץ להתחיל להרגיל לסדר יום נורמלי לדוגמא 7:30-8:00 מקלחת? תודה

31/10/2013 | 11:13 | מאת: עדי יותם

תחילת האמהות מביאה הרבה שאלות... נסי לסמוך יותר על עצמך ולנסות דברים שונים עד שתמצאי את הדרך הספציפית שלכן. עד סביב משקל 3 ק"ג צריך באמת להעיר. אח"כ רק לוודא שיש 8 הנקות מוצלחות ביממה, לכל הפחות, ושהעלייה במשקל תקינה. מציעים צד אחד כמה שרוצה, אחכ אם צריך גיהוק, חיתול, וצד שני כמה שרוצה. מציעה לך להשתתף במפגשי ליגת לה לצ'ה באזורך: www.LLLisrael.org.il אמבטיות - נסי מה שעובד בשבילך :) בהצלהח!

מנהל פורום הנקה