פטריה

דיון מתוך פורום  הנקה

09/10/2013 | 12:03 | מאת: מיה

שלום, בני בן חודשיים, יונק, משקלו כ- 6 ק"ג. הייתי אצל יועצת הנקה בגלל אי אלו קשיים (בין היתר, היצמדות לא טובה לשד), והיא אבחנה אצל התינוק לובן בלשון, ופטמות ורודות אצלי וטענה שמדובר בפטריה. לא היו לי כאבים, למעט אולי כאבים קלים פה ושם (לדעתי בגלל היצמדות לא טובה) לפי המלצת רופא אני נותנת לו ניסטטין 0.5 מ"ל, 3 פעמים ביום (זה לא מעט מידי?), ומורחת דקטרין קרם אחרי כל הנקה. אני מטפלת כבר 10 ימים. נראה לי שאצלו יש שיפור משמעותי, אולי אפילו עבר לגמרי. אצלי הפטמות עדיין ורודות (בניגוד לצבע העטרה שיש לו גוון חום בהיר), פטמה אחת קצת יותר ורודה מהשנייה. קשה לי להגיד אם היה שיפור או לא מאז תחילת הטיפול. 1. האם אני אמורה להמשיך טיפול של שנינו באותו מינון, עד שגוון הפטמה ישתווה לגוון העטרה? 2. יכול להיות שהפטריה בפטמות כבר עברה וורוד זה פשוט הצבע שלי? (אני לא כ"כ זוכרת איך זה היה שהוא נולד) 3. האם מורחים רק על הפטמה או גם על העטרה? 4. האם הטיפול באמת יעיל בהנחה שלובשים חולצה/חזיה לאחר מריחת הקרם?

19/10/2013 | 11:43 | מאת: עדי יותם

יכול להיות שזה הצבע שלך, כדאי לחזור לרופא. כנ"ל לגבי המינון ומשך הטיפול. מורחים גם על העטרה בהנחה שגם שם יש קשקשי עור/שינוי בצבע/עור מבריק. אפשר לשים פד הנקה עד סוף הטיפול. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה