תינוקת מוציאה ומחזירה את הפה בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

06/10/2013 | 08:16 | מאת: רחל

שלום, התינוקת שלי ינקה בסדר גמור ב4 חודשים הראשונים , ואפילו הצליחה לישון הרבה שעות בלילה. (מ10 עד 6 בבוקר) מאז שחזרתי לעבודה, דברים התחילו להשתבש. זה התחיל בזה שהמטפלת אמרה שאין מספיק חלב, אז אני שואבת בשבילה עוד מנה אחרי שהיא הולכת לישון. עכשיו אני כל הזמן מרגישה שאין לי מספיק חלב בהנקה,בגלל שהיא התחילה להתעורר בלילה וגם בגלל שהיא מוציאה ומחזירה את הפה כל הזמן. בעיקר בסוף ההנקה, ולפעמים לאורך כל ההנקה. גם משך ההנקה הוא מאד קצר ממש 3 דקות אולי מכל צד. והיא לא ממש רגועה אחרי ההנקה. לפעמים היא יונקת וכשהיא מוציאה את הפה היא כאילו נחנקת מהחלב. בלילה כשהיא מתעוררת היא יונקת יפה מאד וחוזרת לישון, נראה שהיא יונקת כדי להירדם שוב כי היא לא יונקת הרבה. בשעות הערב לפעמים היא מתקשה להירדם ובורכה הרבה זמן ולא נרגעת רק אם היא בידים, התחלתי לתת לה בקבוק מטרנה, ואז היא נרגעת ונרדמת. אני לא מבינה אם כל זה קורה: 1. בגלל שאין מספיק חלב 2. בגלל שהחלב יוצא מהר מידי, בגלל שאני שואבת חלב אז הקצב של יציאת החלב שונה 3. בגלל שהיא עיפה, ואני מבלבלת עיפות ורעב.יש לה קשיים להרדם והיא לא ישנה הרבה במהלך היום וגם מתעוררת אחרי בערך חצי שעה שהיא נרדמת. בדר"כ יש לה שינה אחת טובה ביום שהיא עד שעתיים. 4. היא התרגלה לבקבוק ומתעצלת לינוק מסיבה כלשהי. ורוצה בקבוק כשאני שואבת חלב , בערך אחרי 4 שעות מהשאיבה האחונה יוצא לי בערך 120. במשקל שלה 6 קילו במטרנה ממליצים על 180 עד 240. כך שנראה לי שיש לי קצת מידי חלב. שמתי לב שבפעם נתתי לה בקבוק שאולי הזרימה של החלב היתה מהירה מידי, וגם היא הוציאה והכניסה את הפה כל הזמן כמו בהנקה. ואז כשהבאתי לה את הפיטמה הנכונה, היא שתתה טוב מהבקבוק. אשמח לקבל עזרה, אני מאד מתוסכלת ולא יודעת אם אני צריכה לתת לה תוספת מטרנה. או מה לעשות? אני נותת לה תוספות של ירקות טחונים או טחינה, אבל זה לא מחזיק אותה והיא לא נהיית רגועה מזה בדר"כ...

19/10/2013 | 11:40 | מאת: עדי יותם

נשמע שלא פשוט... וחבל. נראה גם שאת לא מוקפת בסביבה תומכת להנקה. אני מניחה שההשערה שלך לגבי הבקבוק נכונה. נסי להניק אותה יותר במגע עור לעור (היא בחיתול בלבד, את ללא חולצה וחזייה). השתמשי בבקבוק הכי איטי שיש לך. בקשי מן המטפלת להאכיל בצורה קורקטית, לא בתנוחת חיבוק/עירסול, ללא קשר עין, בלי לחמם את הבקבוק. כל החיבוקים והפינוקים - אחרי האוכל... בהנקה נדיר שתינוק אוכל יותר מ-120. שאיבה אינה מדד לכמות החלב. תינוק יונק כמות גדולה יותר ממה שמשאבה מצליחה להוציא. ממליצה לך בחום להגיע בהקדם למפגשי ליגת לה לצ'ה לקבל תמיכה. www.LLLisrael.org.il. לחלופין, להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שתעזור לך לעשות סדר בדברים. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה