מעבר מחלב אם לתמ"ל

דיון מתוך פורום  הנקה

02/10/2013 | 15:15 | מאת: סיגלית

הי, אני מניקה מזה חודשיים וחצי. מדי פעם כשאני צריכה לצאת אני שואבת חלב על מנת לתת לתינוקת בזמן שאני לא נמצאת. שאלתי היא האם אני יכולה לתת לה תחליף מזון לתינוקות בזמן שאינני נמצאת? האם זה מומלץ? יש לציין כי עליי לחזור לעבודה בעוד מספר חודשים בודדים והייתי רוצה שהילדה תעבור לתמ"ל באופן קבוע, מלבד הערבים בהם ארצה להמשיך להניק. מה התהליך הנדרש לשם כך (הבנתי שעליי לעשות זאת בהדרגה)? תודה

08/10/2013 | 11:06 | מאת: עדי יותם

כמובן שלא "מומלץ" לתת תמ"ל. המלצות כל ארגוני הבריאות הן הנקה מלאה ובלעדית עד סביבות גיל חצי שנה ולאחר מכן המשך הנקה בשילוב מוצקים, לפחות עד גיל שנה או שנתיים (תלוי באיזה גוף ממליץ מדובר). כשרוצים להחליף בתמ"ל - מחליפים הנקה אחת בכל כמה ימים, ואם יש מלאות מציקה, שואבים מעט עד להקלה. מחליפים עוד הנקה לאחר שאין יותר מלאות מציקה בהנקה שהוחלפה.

מנהל פורום הנקה