האם אפשרי שפיזיולוגית לא נועדתי להניק?

דיון מתוך פורום  הנקה

10/09/2013 | 20:51 | מאת: אירית

שלום, אני אמא לשני ילדים. עם שניהם היו לי קשיי הנקה למרות שנעזרתי ביועצת. עם שניהם עברתי לבקבוקים בשלב די מוקדם מפאת חוסר חלב. לאחרונה, בבדיקת שד שגרתית הרופא אמר לי שמבנה השד שלי כזה שאינו מכיל בלוטות חלב מפותחות/רבות ולכן השדיים לא יכולים לייצר מספיק חלב. מאחר ואמירה זו סותרת את כל מה שיועצות ההנקה אמרו לי רציתי לשאול - האמנם אפשרי שפיזיולוגית לא נועדתי להניק?

12/09/2013 | 09:45 | מאת: עדי יותם

כן, ייתכן שמבנה השד מעיד על מיעוט רקמת שד. קשה לי להאמין שיועצת הנקה מוסמכת אמרה לך שכל אשה יכולה לייצר מספיק חלב, אנחנו יודעים שזה לא כך. יחד עם זאת, הרבה מדי נשים חושבות שיש להן מבנה בעייתי בזמן שהוא סטנדרטי או מאפשר הנקה חלקית לפחות, וכמו כן יש שיטות שונות להגברת החלב. אני מציעה שאם תחליטי להביא ילד נוסף, תתייעצי לקראת סוף ההריון פנים אל פנים עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתבדוק את המבנה ותשמע ממך היסטוריה מדויקת. קחי בחשבון גם שבכל הריון רקמת השד גדלה עוד מעט. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה