השמנת יתר מהנקה בלבד?

דיון מתוך פורום  הנקה

02/09/2013 | 10:32 | מאת: יעל

שלום בתי היום בת כמעט חמישה חודשים, נולדה ב- 10/4. היא נולדה במשקל 3.074, והיום שוקלת 7.600.... אני מניקה הנקה מלאה.. ללא תוספים וגם כמעט ללא בקבוק של חלב שאוב.. אני לא מרגישה גודש או עודף חלב.. אין לי כלל טפטופים או כאבים וכדומה... קראתי שלא משמינים מהנקה מלאה אך בכל זאת.. היא ממשיכה לעלות בקצב של לפחות 200 גרם בשבוע... אציין גם שהיא מבקשת לינוק לעיתים תכופות.. כל שעתיים בערך.. בלילה יש מרווחים קצת גדולים יותר...מבחינת אורך היא די ממוצעת- בערך 63 סמ.. נולדה 50 סמ.. האם זה נראה לך תקין? שאלה נוספת, מתי מתאים להתחיל טעימות בהתחשב בנתונים שציינתי? בטיפת חלב אומרים שאפשר להתחיל אך אני חוששת שהיא תשמין עוד יותר.

06/09/2013 | 18:00 | מאת: עדי יותם

העלייה הזו תקינה לגמרי ואפילו ממוצעת. המועד להתחלת טעימות לא תלוי במשקל אלא במוכנות של התינוקת. כשהיא תתחיל לקחת לך אוכל מהצלחת או מהפה, תדעי שהיא מוכנה :)

מנהל פורום הנקה