הנקה בגיל שנה ו11 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה

21/08/2013 | 20:34 | מאת: שירן

שלום רב, בתי בת שנה ו11 חודשים ויונקת בלילה לפני השינה ובבוקר לבקשתה. שמתי לב שכבר מספר שבועות היא יונקת ממש מעט ורוב הזמן היא מוצצת את השד. שאלתי היא האם זהו שלב לפני הפסקת הנקה מיוזמתה? אם היא מבקשת גם מעבר ל-2 הנקות הללו אני בד"כ אומרת לה לא כי לרוב זה סוג של "פינוק" והיא שוכחת מהבקשה אח"כ - מה ההמלצה להתנהגות בשלב זה איתה, ואם אני מעוניינת להפסיק את ההנקה האם אני יכולה לעשות את זה בשלב אחד או שאני נדרשת להוריד את ההנקה בהדרגה? תודה רבה

01/09/2013 | 11:48 | מאת: עדי יותם

איזה יופי שאת עדיין מניקה! כן, ייתכן שהיא בדרך לגמילה עצמאית ושאם תסיחי את דעתה בדרכים אחרות, היא תיגמל מוקדם יותר. אני בעד "לא להציע - לא לסרב". אפשר לנסות לפני שהיא מבקשת להציע דברים אחרים - פירות חתוכים, שתייה אחרת אם היא שותה משהו פרט למים, משחק, ספר.. .או להימנע מסיטואציות שבהן היא מבקשת לינוק - אצל אמהות רבות זה למשל לשבת לדבר בטלפון :) בהצלחה!

מנהל פורום הנקה