אשמח לעצות

דיון מתוך פורום  הנקה

19/08/2013 | 10:05 | מאת: מיטל

שלום, אני לא מצליחה להבין איך יכול להיות שלאחר הנקה בתי בת ה-9.5 חודשים רגועה במהלך 3 שעות, ולפעמים אף יותר, ואילו לאחר קבלת בקבוק חלב שאוב(125), שהיא מקבלת בשעות אחר הצהריים במשפחתון(לאחר 2 ארוחות מוצקים) היא רעבה כבר אחרי שעתיים. האם ייתכן שהיא יונקת יותר מ-125 מ"ל? היא יונקת דקות ספורות בכל צד(בשל משקלה הנמוך אני מניקה פעמיים בכל צד)יכול להיות שהיא יונקת יותר מ-125 מ"ל בדקות ספורות?נאמר לי שהכמות הנשאבת בסמוך לשעת ההנקה הנה הכמות שהתינוק אוכל, האם זה נכון? מה שקורה זה שהיא רעבה בסביבות 17:15-17:30, וכשאני רוצה להאכילה בארוחת ערב בסביבות 19:00 היא רק רוצה לישון ואינה אוכלת. ואז היא כמובן מתעוררת לאכול... תודה!

22/08/2013 | 19:07 | מאת: עדי יותם

כן, תינוק יכול בהחלט להוציא יותר חלב מאשר משאבה. אמנם 125 זו ארוחה גדולה אך כנראה שבתך יעילה יותר בהנקה מאשר המשאבה. אם את שואבת עבורה בבוקר, ייתכן שאז יש בחלב פחות ריכוז של שומן וחומרים מרדימים - בד"כ יש יותר בשעות הערב. בכל מקרה - זה ישתנה :)

מנהל פורום הנקה