הריון והנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

11/08/2013 | 09:48 | מאת: אורית

שלום בני בן ארבעה חודשים אני מניקה באופן מלא אני מקבלת מחזור באופן סדיר, אני מתכננת בקרוב הריון נוסף , האם זה אפשרי מבחינת ההנקה ?

15/08/2013 | 17:34 | מאת: עדי יותם

באופן עקרוני ברוב המקרים אפשרי, כל עוד ההריון לא בסיכון, אין היסטוריה של הפלות חוזרות, והאמא לא בשמירת הריון שבה נאסר עליה לקיים יחסי מין. יחד עם זאת, הדבר אינו פשוט, מכמה סיבות: כמויות החלב בדרך כלל יורדות משמעותית. אם כיום היית נכנסת להריון, לא היה מנוס משילוב של תמ"ל. שנית, גם אם התינוק גדול יותר ואין ירידה משמעותית, השדיים נעשים רגישים מאוד ולפעמים האמהות גומלות כי ההנקה נעשית לא נעימה. טעם החלב שמשתנה בדרך כלל, והכמויות שיורדות, גורמים לתינוקות רבים לגמול את עצמם. ולבסוף - (לא עלינו...) אחוז מסוים של ההריונות מסתיים באופן טבעי תוך כמה שבועות או חודשים, ואם מאחת הסיבות הקודמות ההנקה הסתיימה, הרי שאין אפילו נחמה בידיעה שיש תינוק חדש בדרך. חשוב גם לזכור שהריון נוסף בפרק זמן קצר מקשה על הגוף שלך עצמך, שעדיין לא התאושש מן ההריון והלידה. מכל הסיבות האלה, אולי כדאי לשקול שוב את ההחלטה (שכמובן, היא אישית מאוד, אבל חשוב לי לשתף גם במידע הזה). בכל מקרה - שיהיה בהצלחה ובקלות!

מנהל פורום הנקה