שאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה

04/08/2013 | 16:20 | מאת: מיכל

הי אלן, יש לי תינוק בן חודש ואני רוצה להתחיל מהיום לשאוב על מנת לתת לו בקבוק אחד ביום (לאפשר לי יותר שינה ולצאת ליותר מ 3 שעות מדי פעם). היום ניסיתי לראשונה לשאוב מיד אחרי שהנקתי בשעות הצהריים. שאבתי תחילה את השד שהנקתי אחרון וכמעט לא יצא ממנו ואז עברתי לשד השני. ב 30 דק' שאיבה יצא בסה"כ 40ml וזה נשמע לי מעט לאור העובדה שבטיפת חלב אמרו שצריך לתת לו עד גיל חודשיים 90-120ml. ומצד שני הוא ינק עד עכשיו (רק הנקה) ועלה 400 גר' כל שבוע. האם זה סביר? האם זה מה שהוא אמור לינוק בכל הנקה? ועוד מספר שאלות לגבי שאיבה: 1. מתי מומלץ לשאוב (האם מיד אחרי ההנקה?) 2. מאיזה שד עדיף לשאוב והאם לעבור לשאוב גם את השד השני (האם להתחיל מזה שהאכלתי ממנו אחרון?) 3. לאחר השאיבה מאיזה שד להניק בהנקה הראשונה שאחרי? 4. בזמן שבן זוגי נותן את הבקבוק השאוב האם לשאוב במקביל? 5. כמה פעמים ביום לשאוב? תודה מראש, מיכל

05/08/2013 | 20:18 | מאת: עדי יותם

היי מיכל, שאיבה היא מיומנות נרכשת והמוח צריך ללמוד לשחרר את החלב היקר לפלסטיק של המשאבה ולא לתינוק מתוק, כפי שהוא רגיל. לפעמים סוג המשאבה משפיע. כמו שלא כל מכונית נוסעת באותה מהירות, גם לא כל משאבה שואבת באותה יעילות. עוד צריך לקחת בחשבון שאת שואבת בנוסף להנקה. אם תשאבי במקום הנקה הכמות תהיה גדולה יותר. או אם תשאבי כל יום בערך באותה שעה, הגוף ילמד לייצר יותר באותה שעה. בגיל חודש כדאי לנסות לשאוב כשעה לאחר ההנקה, ובשעות הבוקר בד"כ יותר קל. היעזרי בסרטון הבא: http://newborns.stanford.edu/Breastfeeding/MaxProduction.html רצוי להעביר בין הצדדים, ובהנקה הבאה להתחיל מן השד המלא יותר. אם את בבית בהחלט כדאי לשאוב בשעה שבה הוא אוכל מבקבוק, אבל אז את לא ישנה ולא יוצאת מן הבית... לשאוב לפי הצורך. תשובות מפורטות לכל שאלותייך ועוד הרבה ניתן למצוא במדריך החזרה לעבודה שהוצאנו יחד, אלן שיין ואני. תוכלי להתרשם מן התוכן כאן: www.facebook.com/avoda.hanaka ניתן לקנות אותו דרך מ.ל.ה.י.ב - 03-6472411 ומחירו 25 שקל בלבד. בהצלחה! שהוא אמור לינוק בכל הנקה? ועוד מספר שאלות לגבי שאיבה: 1. מתי מומלץ לשאוב (האם מיד אחרי ההנקה?) 2. מאיזה שד עדיף לשאוב והאם לעבור לשאוב גם את השד השני (האם להתחיל מזה שהאכלתי ממנו אחרון?) 3. לאחר השאיבה מאיזה שד להניק בהנקה הראשונה שאחרי? 4. בזמן שבן זוגי נותן את הבקבוק השאוב האם לשאוב במקביל? 5. כמה פעמים ביום לשאוב? תודה מראש, מיכל

מנהל פורום הנקה