הריון ללא מחזור

דיון מתוך פורום  הנקה

23/07/2013 | 09:06 | מאת: burh,

שלום עדי, כתבתי לך לפני כשבועיים כי אני מניקה את בני כבר שנה, כולל לילות. לשמחתי לא קיבלתי מחזור, אולם אני בת 37 ומעוניינת לתכנן הריון נוסף בקרוב. בתשובתך כתבת כי ניתן להוריד את הנקות הלילה, אולם לצערי הוא מתעורר מספר פעמים בלילה ומבחינה התנהגותית מאוד אוהב את ההנקה ולא ברור לי איך אני אמורה לאסור עליו לינוק, הגם שאני מאוד אוהבת להניק אותו. כן כתבת כי הנקה אינה מקור התזונה העיקרי בשלב זה, אולם הוא נולד 2.5 קג וממשיך להיות באחוזון 3 בגובה ובמשקל, ובנוסף אינו אוכל כמויות אוכל גדולות (אנחנו במעקב אצל דיאטנית), ועבורו הנקה היא עדיין משמעותית מבחינה תזונתית. האם יש לך המלצות נוספות?

24/07/2013 | 09:32 | מאת: עדי יותם

אי אפשר הכל... ההתלבטות שלך מובנת - את אוהבת את ההנקה ואת הילד, ולא רוצה להגיע לבכי, אלא שהפסקת ההנקה בלילה תהיה מרצונו... אם לא תהיי בטוחה ברצון שלך להפסיק את הנקות הלילה, יכול לעבור זמן ארוך מאוד עד שיפסיק אותן מרצונו. כשתהיי שלמה עם ההחלטה תוכלי לדבר איתו על כך ולמצוא דרכים אחרות שירגיעו אותו בהתעוררות. זה לא "לאסור עליו לינוק" אלא "למצוא דרכים אחרות להירדמות, שאינן הנקה". אני ממליצה גם על הספר "לישון בלי לבכות" מאת אליזבת פנטלי, לניתוק הקשר בין הנקה להירדמות. אם את קוראת אנגלית, יש לה גם ספר שמדבר על השיטה הזו עבור פעוטות (חפשי Elizabeth panthley באמזון וכו'). מישהו צריך להיות באחוזון 3, אחרת אין משמעות לאחוזונים. אולי גם ההורים שלו לא גדולים במיוחד? כל עוד זו העקומה הקבועה שלווהוא לא שבר עקומות כלפי מטה, כנראה שהכל בסדר. אם הדבר איננו כך, ייתכן שיש צורך בבירור מעמיק יותר ולא דרך האינטרנט. יש גם מטפלים בשיטות שונות לענייני פריון תוך כדי הנקה, מוזמנת לכתוב לי באופן פרטי ([email protected](אם את מעוניינת במידע על כך. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה