כאבי בטן קשים והרבה יציאות בהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

14/07/2013 | 23:43 | מאת: טולי

שלום, התינוק שלי בן 6 שבועות, יונק מלא.נולד כמעט 3400, השתחרר מביח 3200 ועלה בשמונת הימים הראשונים חצי קילו. שקלתיאותו שוב כעבור חודש מהלידה ובשלושת השבועות בין לבין עלה רק 600 גרם, זאת אומרת סהכ קילו מאתיים כמעט בחודש. הבעיה היא שמגיל שבועיים בערך הוא סובל מאד מכאבי בטן - בהתחלה כל יציאה הייתה מלווה במאמצים רבים ובקולות רמים של גזים..והיו הרבה יציאות ביום. אחרי שבועיים היו פחות יציאות ביום אך עדיין סבל סביב כל יציאה - מאמצים ובכי. בשבוע האחרון הוא ממש ממש סובל- יונק ממש קצר שומעים בהתחלה לגימות חזקות ואת החלב עובר לו ממש בבטן- שומעים קולות וכעבור לא יותר משתי דקות הוא מתפתל בטירוף בוכה ועוזב וחוזר לפיטמה לסרוגין. בשבוע האחרון גם תוך רגע שומעים אותו כבר עושה קקי- קולות כמו של שילשול. הקקי שלו לפעמים צהוב ולפעמים ירוק והריח משתנה- לעיתים מתוק ולעיתים ריח אחר מסריח.. זה נראה לי כבר ממש לא בגיוני שכל הנקה נמשכת 2 דקות ואז מייד סבל התפתלויות ותוך כדי כבר יוצא לו הקקי. בשבוע הזה גם הוא עלה רק 140 גרם. מדגישה שוב- זה קורה בכל הנקה- כעבור גג 2 דקות בכי, התפתויות, עזיבה של הפיטמה וקקי תוך כדי ואחכ מאמצים רבים, המתחויות וקקי. מה זה יכול להיות ומה עושים??? נראה לי שהוא לא עולה טוב במשקל בגלל זה ובעיקר ממש סובל ויונק קצר ואף פעם לא ברוגע. שוב- מה עושים ומה זה?? מקוה לתשובה מהירה, תודה וסליחה על האורך.

17/07/2013 | 00:00 | מאת: עדי יותם

היי טולי, את צריכה להיפגש פנים אל פנים עם יועצת הנקה. קשה לדעת בוודאות לפי תיאור באינטרנט, אבל אני הייתי בודקת מצב של עודף חלב קדמי - נפח גדול של חלב אבל ריכוז גבוה של סוכרים ופחות שומנים. אם מגיעים לנפח חלב קטן יותר אבל עשיר יותר בשומן, מסתרים ענייני הגזים, היציאות והעלייה במשקל. אפשר לטפל בזה בקלות אבל צריך קודם לוודא שבכך מדובר. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה