לגבי שאיבת חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

14/07/2013 | 20:44 | מאת: איריס

שלום ילדתי לפני 4 שבועות. הייתי מעוניינת להניק אך יש לתינוק קושי בלהיצמד לשד. לפעמים מצליח ולרוב לא, ולי נורא כואב כאשר הוא יונק. קניתי מכשיר מדילה והייתי שואבת 8 פעמים ביום כל מנה כ 100 CC. לפני יומיים אני מרגישה חולשה בזרימת החלב ובקושי מגיעה ל 60 CC בכל שאיבה. האם זה אומר שהחלב שלי נחלש או יש בעיה במכשיר כי הקול שלו השתנה ,נשמע לי חלש יותר. כיצד ניתן להבטיח זרימה טובה של החלב? אני מעוניינת לשאוב לפחות עוד שבועיים. כל כמה זמן כדאי לשאוב? אנא תשובתך תודה

16/07/2013 | 23:21 | מאת: עדי יותם

כל הכבוד לך על השאיבה! לפעמים באמת יש בעיה במשאבה, יש לוודא עם המקום שממנו שכרת/קנית את המשאבה. במקרה כמו שלך עדיף לקנות משאבה כמו אמדה עלית/לקטליין (ameda elite/lactaline) או לשכור משאבת מדלה לקטינה (medela lactina) שמוצלחות יותר בשאיבות אינטנסיביות שכאלה. כדאי גם לשקול פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת - אולי עדיין ניתן להחזיר את התינוק להנקה עם קבלת עזרה מקצועית. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה