תינוק לא עיקבי

דיון מתוך פורום  הנקה

07/07/2013 | 09:44 | מאת: הילי

היי, בני עוד כמה ימים בן 3 חוד' הנקה מלאה. אני מרגישה שהיניקה שלו לא עיקבית- כללומר יש ימים שכל שעתיים ממש מתצלא לי ויש ימים שהוא יונק הרבה פחות אז נשפך לי הרבה ואז בימים אחכ מרגישה שאין לו מספיק ופתאום רוצה- ואז הוא על הציצי יותר.. אני מנסה לשאוב שכשהוא פחות רוצה-כדי שהכמות לא תרד.. אבל זה יוצר קצת בלאגן- כי אז לא יודעת אם אשאב אם אחרי שעה ירצהויהיה לו פחות.. אשמח מאוד לחוות דעת שאלה נוספת על המשאבה- משתמשת במשאבת pumpinstyle של מדלה- האם צריך לנקות את הצינורית כשהיא חדשה? ואחכ ? כל כמה זמן ? תודה! הילי

10/07/2013 | 08:59 | מאת: עדי יותם

שלום הילי, את מתארת מצב שבהחלט יכול להיות מאתגר, כשאת לא יכולה לתכנן את היום שלך (גם בלי קשר להנקה/שאיבה) וכן מתמודדת עם תחושת מלאות והצורך לשאוב בנוסף להנקה... נשמע שאת מכבדת מאוד את צורכי התינוק ומוכנה גם לשאוב כדי לשמר את ההנקה. אם את רואה שמתחיל יום שבו הוא יונק פחות, נסי לשאוב 40-60 ד' לאחר ההנקה, בד"כ בגיל זה הם לא מבקשים לינוק בתכיפות גדולה במיוחד. גם אם כן - הגוף שלך יוכל לייצר עבורו מספיק חלב, מקסימום ההנקה תיקח קצת יותר זמן. אולי יש קשר בין התכיפות לבין מידת החום שבבית (עם/בלי מזגן) או ליציאות החוצה - ייתכן שכשיוצאים הוא נעזר בהנקה כדי להרגיע את עצמו בתנאים המשתנים, או בדיוק להפך - הפעילות מסיחה את דעתו מן ההנקה. את מכירה אותו ואת ההרגלים שלכם, נסי לראות אם יש קשר מסוים בין הדברים. אין צורך לנקות מה שלא נוגע בחלב או בשד. לכל היותר לנגב מבחוץ מדי פעם במטלית עם סבון ואח"כ במים בלבד. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה