הנקה והריון

דיון מתוך פורום  הנקה

07/07/2013 | 00:08 | מאת: שירה

שלום אלן...אני בת 26 ולפני חצי שנה ילדתי את בתי הראשונה... עד גיל ארבעה חודשים הנקתי אותה הנקה מלאה וכעת אני שואבת פעם ביום בשעות הצהרים כדי שיהיה לי חלב ללילה ואם היא קמה שוב אני מניקה אותה,כלומר פעמיים נוספות מהחזה ...אני מעוניינת בהריון נוסף,לפני 3 חודשים חזר לי המחזור ובעצם בין 26-28 ימים אני מקבלת...השאלה שלי האם עצם זה שאני שואבת פעם ביום והיא עדיין יונקת פעמיים לפנות בוקר גורמת לכך שרמות הפרו לקטין יהיו גבוהות ובכך זה מונע את ההריון?אני מאז המחזור הראשון ניסיתי להרות אך ללא הצלחה...השאלה שלי האם להפסיק להניק או שהנקה מצומצמת כזאת לא משפיעה כלל?תודה מראש...

10/07/2013 | 08:56 | מאת: עדי יותם

שלום שירה, נשמע שהגוף שלך בהחלט מתכונן לחזרה של הפוריות, וייתכן שאם לא היית מניקה/שואבת כלל, היה לך קל יותר להיכנס להריון. אם את נחושה ברצון שלך, אפשר לנסות לגמול מהנקת הבוקר המוקדמת יותר (נניח 4, לא 6) כדי להוריד את רמת הפרולקטין, ולראות מה קורה. אני לא נכנסת לך לשיקולי תכנון המשפחה, אך קחי בחשבון שלגוף רצויה מאוד התאוששות ארוכה יותר מן הלידה, מרווח של חצי שנה (או פחות!) בין ההריונות אינו מומלץ על ידי ארגוני הבריאות. בנוסף, בתך עדיין תינוקת רכה והחלב חשוב לה. ובנוסף - את צעירה מאוד :-) ממליצה לך בחום לקרוא את הספר "המדריך השלם לתזונה בהריון" מאת טובה קראוזה (גילוי נאות: היא חברה שלי...) שיצא בהוצאת ידיעות אחרונות, כדי לקבל מידע על חיזוק הגוף בהנקה, לפני ההריון הבא ובמהלכו, באמצעים פשוטים של תזונה. אם תיכנסי להריון ברווח קטן מן ההריון הקודם, הדבר חשוב במיוחד, כדי לא להעמיס על הגוף. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה