פטריה בשד?

דיון מתוך פורום  הנקה

04/07/2013 | 22:56 | מאת: לילי הכושית

שלום. לתינוקת שלי בת חודש וחצי נמצא פטריה על הלשון הרופאה נתנה לה דקטרין אורל גל למריחנ על הלשון ואמרה לי למרוח על הפטמות. במקביל, התחילה להיווצר אצלי כאבים איומים בתוך השד בשבוע האחרון ללא סימנים חיצוניים. אתמול הכאבים בתוך השד פחתו אבל על גבי הפטמה יצאו מין פצעים מוזרים בגוון של העור.והפטמה כואבת בזמן ההנקה האם אני יכולה להמשיך להניק?

07/07/2013 | 19:56 | מאת: עדי יותם

הגיוני שהכאבים נובעים מפטרייה אצלך. מקובל לתת לאמא דקטרין קרם ולא דקטרין אורל ג'ל, מאחר שהוא נספג ומשפיע טוב על העור (להבדיל מהג'ל שמיועד לרקמה רירית). גשי שוב לרופאה וספרי לה שהטיפול לא עובר. אין בעיה להמשיך ולהניק. אפשר בינתיים להיעזר במשככי כאבים ולמרוח חומץ מהול במים (1:1 או 1:2) על השד. תרגישי טוב!

מנהל פורום הנקה