בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה

30/06/2013 | 14:42 | מאת: גיל

היי אלן, הקטנטן שלי בן 4 חודשים, ניזון מהנקה בלבד. עד עכשיו עלה מאוד יפה במשקל (עד לפני חודש היה באחוזון 100 אחר כך ירד ל85 ועכשיו באחוזון 50). בימים האחרונים הוא ממש מסרב לינוק בשעות העירות שלו. הוא מתחבר ואחרי דקה שתיים כבר לא מוכן יותר, אם אני טיפה מנסה לדחוף לו הוא מתחיל לבכות. הפסקתי להיתעקש איתו אבל הוא התחיל לקום הרבה בלילות (כל 2-3) ויונק מתוך שינה. עד עכשיו לתחילת הבעיה ישן לילות שלמים. איך ניתן לגרום לו להתחבר בשעות העירות ולא בלילה? תודה רבה.

30/06/2013 | 20:38 | מאת: אלן שיין

שלום גיל אם יש כזה שינוי דרסטי בדפוס האכילה שלו - אז יש משהוא לא תקין. ואני חושדת שאולי פטרייה בלשון. השריר הכי פעיל ביניקה הוא הלשון ואם יש פטרייה - (שכבה לבנה אחורה לקראת הגרון) אז זה כואב לאחר כמה דקות של שפשוף ביניקה. לכן כשהוא חצי ישנון הוא מתעורר ומוכן לינוק. כדאי לבחון אם אכן יש לבן - ולגשת לרופא על מנת לקבל טיפול. הטיפול צריך להיות בו זמנית בפה שלו ועל הפיטמות. אם זה לא זה אז כדאי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC כדי לראות מה קורה. יש רשימה של היועצות באתר של איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות: www.iaclc.org.il בהצלחה אלן

30/06/2013 | 21:07 | מאת: גיל

תודה רבה, אני אבדוק את זה. הוא מאוד נינוח ואינו מראה סימני רעב או חוסר נוחות, לכן שייכתי את זה להפיכת סדר יום.

מנהל פורום הנקה