הפסקת חלב?

דיון מתוך פורום  הנקה

24/06/2013 | 09:15 | מאת: valval

התינוקת שלי בת 5 חודשים בדיןק יונקת בלעדית.אפילו בקבוק שאוב קיבלה 3 פעמים בלבד. מאתמול מרגישה התמעטות דרסטית בייצור החלב שלי. היום בבוקר אפילו הייתי צריכה לתת מטרנה כי פשוט לא יצא כלום והיא הייתה רעבה. אציין כי התחלנו ועימות מוצקים ועדיין לא קיבלתי מחזור מהלידה. אשמח מאוד לעזרה!

24/06/2013 | 18:36 | מאת: אלן שיין

שלום לך, הזמן הנכון להתחיל עם מוצרים הוא סביב ל=6 חודשים. יש הרבה סיבות - אבל העיקרית היא שרוב התינוקות עדיין לא "מוכנות" מערכתית לאכול מוצקים. המוצקים איך שלא יהיה באים בתור תוספת להנקות ולא במקום - עד לקראת גיל שנה. חלב הוא עדיין המרכיב המרכזי והכי חשוב עד גיל שנה. אז אם את מיניקה פחות - יהיה ללך פחות חלב. גם אם תתחילי עם טעימות יש תמיד להיניק קודם ורק אחרי זה לתת טעימות או ארוחות של מוצקים. בגיל 5 חודשים הגוף כבר מסתגל לתפוקת חלב בלי תחושות של מלאות וכך זה ממשיך אפילו עד גיל 4 שנים!! אם רוצים להמשיך. כמובן מעבר לשנה וחצי שנתיים אז ההנקות פוחתות ואולכים יותר ויותר מוצקים עד הגמילה. מה שאני מנסה לומר הוא שהחלב לא מפסיק מעצמו. יש תמיד סיבה. אם את מיניקה מספיק - וההמלצה מאז ומתמיד היא להיניק משני הצדדים בכל הנקה (תפוקה כפולה - ) אז אין כל סיבה שיהיה מחסור אפילו אם השדיים "מרגישים " ריקים. יש עדיין חלב והתינוקת יודעת איך לינוק. לפעמים זה יכול לקראת בגלל מח ועצבים אבל אם לא קרה משהו קיצוני אז יתכן וזה לא זה. תנסי להיניק יותר - אפילו לשאוב חלב ולתת לה בספל(שלא תעדיף בקבוק) זה גם יכול לעזור להגברת החלב. כמובן רצוי להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC אם הדברים לא מועילים. תוכלי למצוא יועצת מוסמכת באתר של איגוד היועצות: www.iaclc.org.il בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה