גודש וסתימה

דיון מתוך פורום  הנקה

19/06/2013 | 20:50 | מאת: אמא

היי אלן אשמח לעצתך שוב בני בן שנה ועשרה חודשים לפני מספר שבועות היה לי גוד וסתימה בצד אחד שהשתחרר אחרי כמה ימים , לפני חמשה ימים החל שוב גודש וסתימה באותו הצד בביקור אצל כירוג שד נאמר לי לא להניק מהצד שגדוש החלב צהבהב ומעט חמוץ. כבר מספר ימים שאינני מצליחה לשחרר את הסתימה אני סוחטת ידנית ושואבת אבל בעיקר טיפות לא נרא שזה משפתר ואני מיואשת לא מניקה מהצד הזה רק מהשני , האם ישאר חלב בצד הגדוש אם הוא לא יונק? ואיך נפטרים מהסתימה הזו - בבקשה עצתך המון תודה

20/06/2013 | 00:26 | מאת: אלן שיין

שלום לך אני לא אוהבת ללכת נגד המלצות של רופא - אבל כאן לפי כל הממצאים שיש בידינו - כשיש סתימה, גודש או דלקת - ההנחייה היא להיניק ולעיתים קרובות. יש גודש בגלל חוסר הנקה - בשד הנגוע - או מדילוג על ארוחה או כמה ארוחות - זה קורה כאשר תינוק מתחיל לישון לילה שלם. אבל אני לא מבינה למה היציע לך לא להיניק שם? אין הגיון בזה. אם יש לחלב טעם שונה - זה לא יפריע בריאותית לתינוק. יש מצב שהוא בכלל לא ירצה - אז זה סיפור אחר. אבל אם הוא מוכן - הוא הכי יעיל בלשחרר. כך כתוב בכל מקום מוסמך לגבי בעיות של גודש - או חלב תקוע. תלכי לפי ההגיון שלך. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה