תזונת האם המניקה

דיון מתוך פורום  הנקה

16/06/2013 | 22:57 | מאת: אורית

היי אלן, רציתי לדעת אחת ולתמיד האם יש השפעה של תזונת האם על התינוק. חלק אומרים שכן וחלק אומרים שלא..פשוט התינוקת שלי יונקת והיא בת 8 וחצי חודשים עדיין סובלת מגזים, חוסר שקט ובכי..אני אוכלת המון שוקולד ו"שטויות"....האם יכול להיות שזה משפיע עליה עד כדי כך?? בנוסף בלילה אני מניקה והיא נרדמת ואז אני לא מרימה לגרפס, האם זה יכול להיות הבעיה של הגזים..?

17/06/2013 | 11:13 | מאת: אלן שיין

היי אורית, כמו כל דבר - אין תשובה כן או לא. אלא לפעמים. כל תינוק הוא אחר ועם הרגישויות שלו. יש תינוקות רגישים ויש תינוקות ששום דבר לא מפריע להם. די דומה לנו - המבוגרים. בכל אופן, למרות שלרוב הדברים שנאכלים על ידי האימא במורה מבוקרת לא אמורים להשפיע יש תמיד יוצאי דופן. את יכולה לנסות להוריד לראות אם אכן חל שינוי בגזים. שוקולד מכיל קפאין. איך שלא יהיה גם מה שאמא אוכלת וכן משפיע - תמיד הרבה יותר בריא מאשר להפציץ את הגוף בחלב פרה (תמ"ל) חצי נחמה. בהצלחה אלן

17/06/2013 | 14:13 | מאת: אורית

תודה אלך על המענה. רק רציתי לשאול- אם אכן התזונה שלי מבוססת על המון ג'אנק, עדיין עדיף להניק מאשר תמ"ל..? לפעמים עולה לי המחשבה שעדיף לה את התרכובת מזון כי היא נטולת החומרים המזיקים..וזה ישפר את מצבה... או שבכל מקרה החלב שלי (עם החומרים המזיקים מהתזונה שלי) עדיף?

מנהל פורום הנקה