זמני הנקה שהתקצרו

דיון מתוך פורום  הנקה

15/06/2013 | 16:53 | מאת: עינב

שלום רב, בני בן 3.5 חודשים. עד לפני שבוע זמני ההנקה עמדו על 30 דקות בכל פעם (15 דקות מכל צד). לפני שבוע זמני ההנקה פחתו לכ-15 דקות (7-8 דקות ממכל צד).הוא נראה שבע ומרוצה ויונק כל 3 שעות. לעתים תוך כדי הנקה משד אחר הוא קצת מקטר ואני מעבירה אותו לשד השני. האם יש קשר לעובדה שהוא גדל וזמני ההנקה מתקצרים בהתאם? האם זמני הנקה פחותים יפגעו בכמות החלב? תודה,עינב

16/06/2013 | 10:38 | מאת: אלן שיין

היי עינב, תינוק בדרך כלל מתיעל בהמשך - ויכול לאכול אותה כמות בפחות זמן. זה לא מדע מדוייק ולכן גם אם הוא משנה את הדפוסים תמיד את תייצרי על פ]י הצורך שלו. גם אם זה פחות. אם תתחילי להיניק משני הצדדים באופן קבוע (זאת בעצם ההמלצה מאז ומתמיד) אז כמובן זה עוזר לשמור על תפוקה מלאה. אבל גם אם לא - בשלב זה - תמיד זה נתון שאפשר לשפר במידת הצורך. ככל שאת מניקה/שואבת יוצר כך מתרבה כמות החלב. אבל אם הוא מאושר וממשיך לעלות במשקל (תלכי לשקול אותו כבר ולא לחכות אם את מודאגת) אז אין לך מה לחשוש גם אם את מייצרת קצת פחות. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה