הפסקת חלב פתאומית

דיון מתוך פורום  הנקה

14/06/2013 | 09:28 | מאת: עדי

הי, אני מניקה את ביתי בת ה3.5 חודשים, לא בעיות מיוחדות. אך ביומיים האחרונים ניכר שהשתבש משהו במערכת, וכמעט ואין חלב, בעקבות אי שקט מעבר בין הצדדים באכילה והתעוררויות תכופות, ניסיתי לשאוב וראיתי שאין כמעט חלב. מה ניתן לעשות בכדי להגביר שוב את ייצור החלב ולחזור לשגרת הנקה תקינה?

14/06/2013 | 14:31 | מאת: אלן שיין

היי עדי, בדרך כלל זאת לא בעייה מערכתית אלא משהו אצל התינוקת. לפעמים הם יונקים פחות כי משהו מפריע להם. אפילו פטריה על הלשון (שכבה לבנה) הכמות לא סתם פוחתת. שאיבה אינה מדד לכמות החלב שנוצרת. תנסי לשאוב לעיתים יותר קרובות ובשעות לפני ההנקות ותראי כמה שתצליחי לשאוב. צריכים לגלות מה הבעייה ולמה היא לא אוכלת. בגיל הזה מאוד סביר שזו פטרייה. ההתנהגות הזו לא בגלל חוסר חלב אלא החוסר חלב בדרך כלל נובע מזה שהתינוקת לא רגועה על שד. כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתוכלי למצוא באתר של האיגוד של היועצות. www.iaclc.org.il בברכה אלן

מנהל פורום הנקה