הנקה וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  הנקה

12/06/2013 | 12:12 | מאת: אמא

שלום בני בן שנה ועשרה חודשים כמעט, יונק בערך 3-4 ביממה ולפעמיים אני גם שואבת לו קצת . מעולם לא נתתי לו פורמולה כלשהי. אוכל כמובן מוצקים בנוסף . אני מנסה הריון שני ורופא הנשים אמר כי ההנקה יכולה להפריע גם את הקליטה להריון (יש לי ביוצים מוקדמים) וגם במהלך ההריון הוא אומר כי הם לא אוהבים את ההנקה מכיוון שהיא יכולה לגרום לדימום ולהתכווצויות ברחם .הוא הציע לגמול אותו , האמת היא שלא תיכננתי לגמול אותו רציתי שזה יגיע ממנו בזמן שהוא ירגיש מוכן , אני לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה להפסיק להניק . האם זה מפריע ? האם הרכב החלב משתנה בזמן הריון והחלב לא בריא בגלל האסטרוגן ? תודה רבה

12/06/2013 | 14:04 | מאת: אלן שיין

שלום לך! ההנקה לא מפריעה כלל להריון תקין. כולם יודעות שיש תמיד סכנה של אחוז מסויים להפיל הריון חדש בטרימסטר הראשון. אבל זה לא קשור להנקה. אין כל איסור להכנס להריון ואפילו ללדת בזמן הנקה ולהמשיך להיניק שניים בו זמנית. (גם מאוד מחזק והגדול רואה שהוא עדיין מקבל כמו הייצור החדש/ה!!) בכל אופן אם החלב משתנה - הבעייה היא ההעדפה של התינוק היונק כיום ולא שיש סכנה כלשהוא. זה לא נכון מבחינה מדעית. אין כל דבר שמסכן את התינוקו או ההריון. אם יש הפלה טבעית היא במפני שההריון לא היה תקין מלהתחילה. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה