בת שנה ושמונה מוצצת שד וכמעט לא יונקת כלל

דיון מתוך פורום  הנקה

21/05/2013 | 09:43 | מאת: אורית

אלן שלום, ביתי בת שנה ושמונה חודשיים אוכלת מוצקים ויונקת בעיקר בבוקר ובערב ומידי פעם במהלך היום כשמבקשת. שמתי לב שבשבועיים-חודש האחרון חלק גדול מהזמן היא פשוט מוצצת לי את השד ומתפנקת עליו, כך שמתוך רבע שעה של הנקה כביכול היא יונקת למעשה לא יותר מ-3 דק'. כשאני מרגישה שהיא מוצצת אני מעירה ותוך שניה היא מתנתקת. שאלתי היא האם זה שלב של התחלת גמילה מצידה או שזהו שלב בתהליך ההנקה בגיל הזה? האם להתחיל לגמול אותה כעט או שזה יבוא ממנה בקרוב? תודה

21/05/2013 | 13:40 | מאת: אלן שיין

היי אורית, אצל כל ילד זה שונה אז אין כל כך חוקים. בגילאים אלה ההמלצה היא לא להציע - לא לסרב. אפשר לנסות לכוון אותה לדלג. לפחות במשך היום - ותשאירי באמת את ההנקות המשמעותיות ביותר. מניחה שזה בוקר וערב או לילה. תזרמי איתה אבל אפשר גם לכוון אותה. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה