גמילה

דיון מתוך פורום  הנקה

13/05/2013 | 22:51 | מאת: לונה

שלום רב בני כבר בן שנה וחודשיים, מאד קשור להנקה רגשית, אוכל תפריט מוצק מלא אבל עדיין יונק כ5 פעמים ביום ולווא דווקא בשעות קבועות. לי נמאס ואני מאד מעוניינת להפסיק. מכיוון שהוא מאד עקשן וממש דורש את זה, חשבתי לעשות זאת בבת אחת כשאצא עם בעלי לחופשה של שתי לילות ובכל מקרה לא אהיה בסביבה... האם זה מומלץ? או שעלול להשאיר אצלו חסכים רגשיים??? בנוסף האם כדאי לי לקחת כדורים להפסקת חלב כדי שלא אסבול מגודש וכאבים כל החופשה? תודה רבה וחג שמח

13/05/2013 | 23:48 | מאת: אלן שיין

שלום לונה, גיל שנה וחודשיים בקושי ממש אוכלים - אין עדיין את כל השיניים ולכן החלב עדיין חשוב. גם כל התהליך אמור להיות באופן הדרגתי ואני חוששת שכן עלול להגרם טראומה - לא רק בגלל ההנקה אלא העדרותכם באופן פתאומי. יש לקחת בחשבון שאתם בתור בוגרים יודעים מה זה יומיים אבל לתינוק בן שנה - ממש לא מבדיל וזה נטישה מבחינתו. אין כל צורך לקחת כדורים כי ההנקה כבר לא מבוססת על פעילות הורמונלית - כדורים מתאימים רק בחודשים הראשונים לאחר לידה. אם כן תחליטי להעדר או להפסיק אז עליך פשוט לשאוב עד הקלה - (שאיבה כזו לא אמורה להיות בהיקף של ארוחה שלמה - רק קצת) ואז לאט לאט החלב מפסיק. זה יכול לקחת חודשים אפילו שנה עד שכבר לא רואים ממש טיפות - אבל כמובן לא לוקח שנה להרגיש שאין כאבים. זה קורה די מהר. כל עוד את שומרת לא לצבור = בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה