לא יורדת מהשד

דיון מתוך פורום  הנקה

07/05/2013 | 12:41 | מאת: דנה

שלום רב קראתי לפני כמה זמן שזה נורמלי שהתינוקת לא תרד מהשד ברצף של 2-4 שעות ביום וזה נחשב נורמלי ,האם זה נכון? עד איזה גיל זה ? אתמול משעה שש ינקה ברצף כמעט עד תשע וחצי ועדיין לא הספיק לה בשביל להרדם .(לא ישנה משש ) .ואז בעשר כבר נתנו בקבוק (כי אני גם ככה משלבת בקבוק בערך ב11 בלילה כל יום) וגם אחרי הבקבוק לא הייתה רגועה .ככה עד 12.30 שהנקתי שוב ואז נרדמה באחת בלילה . היא בת חודש . מעניין אותי לדעת אם אני צפוייה ככה כל יום לרצף של הנקה של כמה שעות ,כי זה ממש מתיש ודי מענה אפילו עבורי בייחוד שאני לא יכולה לטפל ככה בבני הבכור . וסתם מעניין אותי לדעת אם זה לא קטע של אוכל וסתם לרצות להיות צמודה לאמא אז איך אין את זה לילדי התמ"ל ? תודה!

07/05/2013 | 15:32 | מאת: אלן שיין

היי דנה, מציעה לך לרכוש את הספרון - "הנקה להעניק מהרגע הראשון:" שניתן להזמין בטל: 03-6472411 ואני מקוה משבוע הבא באתר החדש שלנו www.malhiv.co.il מסביר הכל באופן יותר מעמיק מאשר פורום באינטרנט אבל בקצרה יש המון הבדלים בין תינוקות של תמ"ל ותינוקות יונקים. 1. תמ"ל פי כמה כבד יותר ולא מותאם לבני אנוש. אלא לעגלות. לכן זה כמו ביטון בבטן לכן עושים הפסקות יותר ערוכות (לא תמיד) 2. תמ"ל ובקבוקים (גם בקבוקים עם חלב אם שאוב) גורם להאכלת יתר וכבר מרחיב את הקיבה של התינוק שזה עתה נולד. טבעי ובריא יותר לתינוקות לווסת את כמויות ה אוכל וזה רק דרך ההנקה והיניקה. הם אמורים לאכול מעט ולעיתים יותר קרובות מאשר מה שבתוך בקבוקים. בבקבוק החלב ממש זורם מהר כך שהם גומעים כמות לא מציאותית לאומת היניקה כאשר אוכלים איטי ומרגישים את השובע באופן מיידי כשמתמלאים. 3. תינוק אמור להיות צמוד לאימא. ללא כל קשר להנקה. הם לגמרי תלותיים וזו דרך הטבע לרכוש אימון וביטחון כאשר אנחנו - האימהות מעודדים ומחממים אותם ומלמדים אותם שאין מה לפחד - הם לא לבד. הלבד הזה אחרי 9 חודשים שהיו צמודים לנו בתוך הרחם מאוד מפחיד. אז בקשת התינוק לקרבה זה עניין של השרדות. זה רק חלק מההבדלים. ילד גדול אם הוא באמת יותר גדול ולא תינוק בעצמו מסוגל לדאוג קצת לעצמו יותר מאשר זה שעכשיו בן חודש. אבל.......זה לא אומר שהכל תקין. אם את רואה שהוא כך עליך כל היום (ולא רק מספר שעות ספציפיות ) אז כדאי ללכת להתיעץ עם יועצת הנקה מוסכמת IBCLC - אם הוא עולה יפה במשקל - ועושה הפסקות בין לבין אז כנראה הכל תקין. אבל כמובן אי אפשר לקבוע עובדות בלי לראות אתכם. מקוה שזה עוזר. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה