שינויים בהנקה - תינוק בן ארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה

05/05/2013 | 20:21 | מאת: michal

שלום רב, בני בן ארבעה חודשים. ינק מרגע שנולד, כבר בחדר הלידה, ומאז ניזון מהנקה מלאה (קבל עד כה פעם אחת בלבד בקבוק עם חלב שאוב). עד לפני כמה שבועות הכול היה מושלם: בגיל חודשיים הוא הכפיל את משקל הלידה שלו, החיתולים שלו מלאים מאוד, הוא ינק היטב משני הצדדים בכל פעם מדי שלוש שעות ועוד סימנים טובים. לפני כשבועיים בערך נראה שהוא התחיל "לגלות את העולם", מה שהשפיע מיידית על ההנקה: לרוב הוא יונק מצד אחד בלבד ואינו מעוניין להמשיך לצד השני, משך ההנקה כולו התקצר באופן משמעותי, ההנקה אינה רציפה ומלאה ניתוקים ובעיקר - הוא מתעניין יותר במה שמסביב, ומגלה גם את הידיים שלו - מה שמסיח את דעתו משמעותית מההנקה. אני מנסה להניק בחדר חשוך ושקט, אך זה לא תמיד מסתדר. הההנקות המוצלחות והארוכות היחידות הן בלילה (הוא מתעורר לינוק פעמיים בכל לילה). במקביל - החיתולים שלו הפכו להיות עמוסים פחות (עדיין יש כארבעה חיתולים מלאים ביממה בממוצע, אך לא יותר). אני אמורה לשקול אותו השבוע ואז אראה האם ישנה השפעה על המשקל, אך להרגשתי הוא אוכל הרבה פחות. יחד עם זאת - הוא לא נראה "רעב" או מבקש לינוק יותר מן הרגיל. האם זאת בעיה? מה ניתן לעשות כדי להחזיר את ההנקה למסלולה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
06/05/2013 | 12:06 | מאת: אלן שיין

היי מיכל, נראה לי על פני השטח שהכל תקין. תינוקות אמורים להכפיל את משקלם באיזה שהוא מועד בין 4-6 חודשים!!! ציינת שהוא כבר עשה את זה בגיל חודשיים. זה המון ומהר. יש האטה טבעית החל מ-4 חודשים אז הוא לא אמור לעלות כמו בשבועות הראשונים. טבעי שהוא מתענין בעולם אז הכל לפי הצפי. לגבי החיתולים - צריכים יותר פיפי מאשר מספר היציאות. אז אני לא יודעת לפי מה שאת כותבת אם אכן זה מספיק. את מודעת לזה שהוא לא יעלה בשקילה הבאה כמו השקילות הקודמות אבל תמיד מסתכלים על התמונה הכוללת - תמיד לעשות את הממוצע השבועי - מאז הלידה עד היום . הממוצע אמור להיות 200 גרם לשבוע ומהיום ואילך פחות. ככל שגדלים קצב הצמיחה איטית יותר. אם המצב רוח תקין - אוכל את המעט שהוא אוכל בכיף ובשקיקה - וממשיך לעלות אז לדעתי אין כל בעייה. יש בעייה שהוא מפסיק באופן שותף למשך חודש לעלות - בכלל. או כמובן אם הוא יורד במשקל. לא מבסססים את המשך הכלכלה על פי שקילה אחת בלבד. גם תלוי מתי שקלת אותו בפעם האחרונה. אם מעל לשבועיים אז אין בכלל תמונה מדוייקת ואז כדאי להתחיל לנסות להיניק יותר וגם לשקול אותו אחרי שבוע ולא לחכות יותר זמן. כדי להציע צד שני רצוי לעשות את ההפסקה בין הצדדים. רוב התינוקות לא יקחו צד 2 מיד אחרי שסיים צד ראשון. החתלה - הפסקה עד ששוב מאבד סבלנות ומראה שוב שמוכן לינוק. בהצלחה אלן

06/05/2013 | 23:53 | מאת: michal

שלום אלן, ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת. כמובן שאעשה כדברייך ואשקול אותו בהפרש של שבוע כדי לראות את העלייה במשקל (עד עכשיו לא היה צורך בכך). לגבי החיתולים - אני מתכוונת לחיתולים כמעט יבשים, גם מפיפי (יש בערך שניים כאלה ביום). כמה חיתולים מלאים אמורים להיות בגיל הזה? עדיין ששה ביממה, כמו בהתחלה? לגבי ההצעה לנסות להניק יותר - אני באמת מנסה, אבל לא כל כך יודעת איך - האם כדאי להציע לו הנקות במרווחי זמן קצרים יותר משלוש שעות? חוץ מזה, המצב כרגע מטריד אותי מכמה סיבות: קודם כל, אני חוששת מפני ירידה בתפוקת החלב. כבר כרגע התחושה היא שיש פחות חלב. ושנית, כמו שכתבתי - ההנקות האפקטיביות יותר כרגע הן בלילה, בזמן שהמגמה בהמשך תהיה לצמצם את ההנקות בלילה, אז אני באמת תוהה איך זה יסתדר. שוב תודה רבה!

מנהל פורום הנקה