נגמר החלב בפתאומיות

דיון מתוך פורום  הנקה

05/05/2013 | 19:15 | מאת: איילת

יש לי תינוק בן חודש. עד עכשיו כמעט ורק הנקתי אותו (למעט בקבוק ביום. היום באופן לא מוסבר אין לי חלב. השדיים לא מתמלאים. יכול להיות שלא שתיתי מספיק. מה עושים במקרה כזה? מיואשת

06/05/2013 | 11:59 | מאת: אלן שיין

היי איילת\ לא תמיד מלאות בשדיים מצביעה על חוסר חלב. אולי יש פחות והכל תלוי בכמה התינוקת יונקת. החלב לא נגמר באופן פתאומי לאחר חודש של הנקה. יש ימים שיש תחושה של פחות אבל אחרי הנקות תכופות ולפענים מייגעות כמות החלב מסתדר ועולה שוב. לא להתיאש - תמשיכי להיניק אם התינוק מוכן לינוק. אם הוא לא מוכן לינוק אז אולי יש בעייה אחרת. וכדאי אז לפנות ליועצת הנקה מוסמכת IBCLC שניתן למצוא באתר של האיגוד היועצות: www.iaclc.org.il בברכה אלן

מנהל פורום הנקה