חלב שהתמעט תינוק בן 7.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הנקה

05/05/2013 | 12:39 | מאת: חני

שלום, הבן שלי בן 7 וחצי חודשים, אני עובדת משרה מלאה ושואבת חלב בעבודה. לפני שבועיים הבן שלי לא הרגיש טוב בשבת, ואז היה לי גודש- ולא שאבתי את החלב אלא המשכתי רק להניק לפי דרישה, אך כנראה שהבן שלי לא ינק הרבה- וכנראה שלכן התמעט לי החלב. מאז אני מתקשה לשאוב כמות מספקת של חלב- בערך 140-150 משתים/שלוש שאיבות. שזה מנה אחת בשבילו - אחרת הוא נשאר רעב וצורח. אצל המטפלת הוא אוכל בקבוק אחד ומנה (כוס) ירקות מבושלים+עוף טחון, ועוד מנה של פרות. כך יוצא שעד 4 הוא בסדר למרות שאין לי הרבה חלב אבל בשעות הערב כבר אין לי בכלל חלב והבן שלי פשוט לא מוכן בשום אופן להתאמץ לינוק. אני נותנת לו בננה או קצת חלב שאוב כשיש לי מעט עודף או נותנת לו להמשיך לנסות לינוק. אבל נראה לי שזה לא מועיל להרבות חלב. הוספתי לתפריט שלי הרבה אגוזים ושקדים ותמרים ואני שותה קרוב ל4 ליטר ביום. לקחתי גם שפע מילק- למסקנה אני באותו מקום. מה אפשר עוד לעשות? אני ממש רוצה להמשיך להניק- האם אי אפשר במקביל לעבודה? תודה רבה!!

05/05/2013 | 14:33 | מאת: אלן שיין

היי חני, בוודאי שאפשר לחזור לעבודה ולהמשיך להיניק. (כתבנו ספרון בשם הזה הכולל את כל הטיפים ודרכים לשמור על ההנקה שניתן להזמין בטל: 03-6472411. בכל אופן - לרוב אפשר להיניק וגם לשאוב. אם תשאבי יותר - אפילו שאת בבית והוא לא רוצה לינוק הרבה - אז זה יגביר שוב את כמות החלב. זה לא רק בגלל זה שהוא לא הרגיש טוב אלא יש גם האטה טבעית כשחוזרות לעבודה. פחות גירוי פחות קרבה אז יש פחות חלב. זה הפיך אם תתמידי לשאוב למשך כמה שבועות עד שהוא ירגיש שוב שהשד מלא. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה