הנקה ומוצקים

דיון מתוך פורום  הנקה

16/04/2013 | 23:30 | מאת: נגה

שלום אלן, תינוק בן 9 חודשים, תזונתו מבוססת על הנקה, מעט בקבוק שאוב ובלי מוצץ. אוכל מעט מאוד מוצקים, רק בחודש האחרון החל לאכול כמות של כ-10-15 כפיות של מזון טחון במרקם בינוני (בין נוזלי לטחון גס), ארוחה אחת ביום. הבעיה היא שהוא עלה רק 700 גרם בחודשיים וחצי וגבה 2.5 ס"מ- יש ירידה באחוזון הגובה (וגמ במשקל) וזה מדאיג את הרופא שלי. לטענתו ההנקה לא מספיקה בשלב זה והפנה אותי לדיאטנית והפרעות אכילה לגיל הרך. המליצו לי על הורדת הנקה, ואני לא רוצה לפגוע בהנקה. הוא מרבה לינוק בלילה עקב עבודתי, וכן ער להרבה גירויים במהלך היום ויונק פחות. מה לעשות? מה דעתך? תודה רבה

17/04/2013 | 14:24 | מאת: אלן שיין

היי נגה. אוקיי. אספור עד 10 לפני שאענה. א) האם הרופא מודע ומשתמש בטבלאות של תינוקות יונקים? הוצאו על ידי ארגון הבריאות העולמי בשנות ה2000 המוקדמות. ב) אחוזונים הם השוואות של התינוק שלך לכל העם. אין לזה ממש חשיבות - וכולם גם יודעים שתינוקות מתאזנים במשקל ולא עולים כמו בהתחלה. צריכים להסתכל על הילד ולא על המספרים. האם הוא מתפתח כראוי האם הוא נראה רזה וחולה.? אם הוא נינוח והכל תקין אז למה לחפש בעיות כאשר הכל מתנהל לפי הספרות? ג) הפרעות אכילה? בגיל 9 חודשים? חס וחלילה. לא שזה לא קרוה אבל זה נדיר ביותר. לרוב - כשמדברים על מעבר למוצקים מדברים על להסתכל על ההתפתחות של התינוק לראות אם יש סימנים שהוא בכלל מוכן מבחינת מערכתית למוצקים. מוצקים אינם מעוכים ומרוסקים - כי זה אומר שהוא לא מוכן. תינוק מוכן כאשר הוא מתישב לבד, מתעניין בחתיכות רכות של מוצקים מהצלחת שלנו - מושיט יד לפה - וכמובן יש שיניים. בהלתחלה ועד גיל שנה - חלב הוא הבסיס של כלכלת התינוק. - לא מורידים את המזון הכי מתאים לו - במוחד אם את רואה שהוא לא אוכל מספיק. נהפוך הוא - וההגיון אומר - לא להוריד בכמות החלב - יש הכל בחלב באם זה חלב אם (עדיף) או תמ"ל וגם ההנחיות של משרד הבריאות הן לתת חלב לפחות עד גיל שנה. המוצקים באים בתור תוספות לחלב כי התינוק לאט לאט צומח וזקוק למזון נוסף. אלה התוספות של מוצקים . לא להיפך. החלב מאוזן בכל אבות המזון כאשר יש פחות ערך תזונתי (כמובן תלוי במה נותנים לו) למוצקים - באם זה מרק (ירקות אפילו קצת עוף) או פירות. מקוה שאת הבנת את התהליך. לדעתי מוקדם להתחיל לחשוד שיש לו בעייה. זאת דעתי. בבררכה אלן

18/04/2013 | 20:40 | מאת: נגה

תודה רבה אלן על תשובתך המפורטת והמרגיעה!! התינוקי שלי אכן מתפתח יפה מאוד כבר הולך עם תמיכה מזה שבועיים. הוא חיוני וחייכן, סקרן ויוצר קשר נהדר. הקושי היחיד הוא בשל חרדת נטישה שהחל בימים האחרונים. יש לו שתי שיניים תחתונות שבקעו לפני כחודשיים, ואוטוטו יצאו עוד שיניים עליונות. שוב תודה על הרחבת הידע על התזונה, ההנחיות של טיפת חלב וקופ"ח ממש בכיוון ההפוך.

מנהל פורום הנקה