גמילה מהנקת לילה

דיון מתוך פורום  הנקה

09/04/2013 | 20:57 | מאת: נגה

אלן היקרה, ראשית, תודה שאת כאן ועונה תמיד- את מלווה את ההנקה שלי מאז גיליתי את הפורום הזה, ותשובותייך תמיד מעודדות אותי להמשיך בדרך שבחרתי- הנקה מלאה, ללא מוצצים וכולל לילות. התינוקי שלי כבר בן 9 חודשים, מתפתח יפה ואפילו המשקל מתחיל לעלות (היה אחוזון 5 מתחילת הדרך). הכל טוב ויפה, והקטנצ'יק גם אוכל מעט מוצקים, לאחר תקופה שסירב. הכמויות לא גדולות, אך אוכל פעמיים ביום. אני שואלת לגבי הנקות לילה- אני מותשת לאחרונה, כי בעקבות מחלה שלו ושלי השתבש הסדר. הוא ינק בלילות כל שעתיים שלוש, ובערך בשלוש לפנות בוקר הייתי מעבירה אותו למיטתי כי התקשה להירדם ואני הייתי עייפה מכדי לעזור לו להירדם (אני עובדת במשרה חלקית). בשבוע האחרון המצב התדרדר והוא מתעורר כל שעה ורוצה לאכול- מאחר ואין לו מוצץ השד מספק לו גם את הפוקנקציה הזו. אני ממש אובדת עיצות ומאוד עייפה. איך אוכל לגמול את הילדון מהנקות לילה? אני מרגישה שזה הזמן נכון, כי הוא כבר גדול יחסית ומשקלו אינו גבולי. אני רוצה להגיע למצב שהוא יישן משעה 23 או חצות ועד 5 או 6. אגב, לפני שחזרתי לעבודה כשהיה בגיל 14 שבועות הוא ישן לילות בני 9-12 שעות, וחזר להתעורר כחודש לאחר שחזרתי לעבודה. אני רוצה לעשות את הגמילה באופן שלא יפגע בהנקה ובקשר שלנו. תודה רבה

10/04/2013 | 08:23 | מאת: אלן שיין

היי נגה, יש כמה דברים ששבשו כנראה - 1. חזרה לעבודה ועזיבתו 2. מחלה 3. מוצקים תינוקות רבים מתחילים להתעורר כאשר "ננטשו" (את ואני יודעות שלא נטשת אותו אבל הוא לא יודע)זה מערער בביטחון שלהם לכן אם כבר מתעוררים מדאגה או אפילו פיפי אז מחפשים את האימא לעזור להם להרגיש בטוחים. מחלה - תמיד מוציא מהשגרה.....עניין של זמן ובשלות. ולגבי מוצקים. הם באים תמיד בנוסף להנקות ולא במקום לפחות עד שנה. החלב עדיין הבסיס עד אחרי שהתינוק כבר אוכל הכל ויש לו שיניים טוחנות -(בסיביבות שנה-שנה וחצי לפחות) צריכים לדאוג שהוא מקבל מספיק חלב. יחד עם זה. הוא יגיע לגיל שאת מרגישה שהזמן הוא נכון להתחיל לחנך אותו - ורק את יודעת מתי זה מתאים. וזה להיות איתו בלילות אבל לא להיניק אותו. קשה לעמוד בזה לכן יש גם את האסקולה שפשוט יותר קל להיניק ולישון יחד. כך כולם מסופקים (חוץ מחלק מהאבות שמתקשים לחלוק את המיטה עם עוד נפש!!) שוב זה מאוד אישי. הדברים דינמיים ואני חושבת שהכל מסתדר עם הזמן. לפעמים בגללנו אין לנו את היכולת לחכות עד אז. בהצלחה אלן

10/04/2013 | 14:34 | מאת: נגה

תודה על תשובתך. בעקרון, היה נח לי מאוד לישון איתו במיטה ולהניק תוך כדי שינה, אך הוא החל לזוז המון בלילות ולהעיר אותי, וגם הגב שלי כואב מתנוחת שינה זו במשך כל הלילה. איך בכל זאת ניתן לגמול מהנקת לילה ללא יצירת טראומה?

מנהל פורום הנקה