כמות חלב בשאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה

09/04/2013 | 10:10 | מאת: עדן

שלום רב, יש לי כמה שאלות בנוגע לשילוב שאיבה עם הנקה. 1. אם אני שואבת אחרי הנקה לוקח לשד יותר זמן להתמלא? 2. אם אני בשאיבה משני הצדדים מוציאה 60 מל זה אומר שגם התינוק צורך כך? 3. מה כמות האוכל שצורך תינוק בן שבוע וחצי וכל כמה זמן צריך להניק בערך? הגיוני שבין חצי שעה לשעה? 4. מה הזמן המומלץ לשאיבה? אני מודה לך מראש זה חשוב לי מאוד

09/04/2013 | 11:05 | מאת: אלן שיין

היי עדן. יש לנו 2 ספרונים שכדאי שתרכשי - הראשון הוא "הנקה-להעניק מהרגע הראשון" שמסביר הכל אודות השבועות הראשונים של התינוק החדש והאימהות החדשה. מסביר איך אמור להתנהל ההנקה והביסוס המדעי לכל ההמלצות שלנו בתור יועצות הנקה מוסמכות. זה עוזר גם לסנן דעות סותרות ומגוונות. לכל אחת ואחד יש מה לומר בעניין הזה. לעיתים מידע שגוי. השני הוא אודות השאיבה ובקבוקים - אחסון והכל - זה נקרא " לחזור לעבודה להמשיך בהנקה" ניתן לרכוש אותם בטל: 03-6472411 ומשבוע הבא אני מקוה שאפשר כבר לבצע רכישה דרך האתר החדש www.malhiv.co.i בכל אופן יש המון סיבות לא לשאוב בשלב זה. ההנקה עדיןי לא התבססה וזה מאוד משבש את התהליך הטבעי - גורם לגודש - לכן אם תוכלי לחכות זה הכי טוב והכי בריא לך ולו. אם תשאבי או לא - השד מתמלא תוך רבע-חצי שעה. השאיבה אינה מדד לכמה התינוק אוכל. הוא בשליקה ובדרך כלל מלציח להוציא יותר ממשאבה מכנית. אין כמות אוכל בבקבוק כי זה בכלל לא דומה למציאות של היניקה. מן הסתם תמיד הם אולכים פי כמה (מרחיב את הקיבה הקטנה - חבל כבר לקלקל את המנגנון למניעת השמנת יתר בחיים יותר מאוחרים) כי אין להם שליטה עם הבקבוק כמו ביניקה. הטבעי הוא לתינוק - לאכול מעט ולעיתים קרובות במקום מאסה של אוכל. לדעתי אם הוא חדש חדש זה לוקח זמן להתרגל לעולם החדש והקר. רוב הפעמים שרוצה "לאכול" זה כדי להיות צמוד אליך - ולא בגלל רעב. אבל נרגע כמובן עליך. אם את מרגישה שזה לא בגלל זה - או בתחושה שמשהוא לא תקין - אז כדאי לקבוע עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC - שניצן למצוא באתר של האיגוד שלנו : www.iaclc.org.il לחלק מהיועצות הסדר עם כללית - בברכה אלן

מנהל פורום הנקה